Sport

De ce ales-o Ianis Hagi pe Rangers în detrimentul Sevillei. Sfatul oferit de tatăl său: „E la mintea cocoșului”

Ianis Hagi a dezvăluit motivul pentru care s-a transferat la Rangers în urmă cu un an și jumătate, deși se afla pe lista Sevillei. Sfatul tatălui său i-a influențat decizia.
15.11.2021 | 13:50
De ce aleso Ianis Hagi pe Rangers in detrimentul Sevillei Sfatul oferit de tatal sau E la mintea cocosului
ADVERTISEMENT

La aproape un an și jumătate de când evoluează pe „Imbrox”, Ianis Hagi a vorbit despre momentul în care a ales să semneze cu Rangers în detrimentul Sevillei. Chiar dacă andaluzii sunt mult mai bine cotați în fotbalul european și visa încă din copilărie să ajungă în La Liga, sfatul venit din partea tatălui său l-a făcut să se îndrepte imediat spre Scoția.

O decizie extrem de inspirată, având în vedere că a cucerit titlul de campion la finalul stagiunii precedente și s-a numărat printre cei mai buni jucători ai echipei, cu șapte goluri, respectiv 12 pase decisive. În momentul de față, valoarea sa este estimată de site-urile de specialitate la 6,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Ianis Hagi a semnat cu Rangers în detrimentul Sevillei

Pare că ar exista atâtea locuri în fotbal, dar de fapt nu sunt atât de multe. Fiecare jucător trebuie să-și găsească echipa, antrenorul și mediul potrivit pentru a avea succes.

Asta am simțit eu în cariera mea. Așa că atunci când am ajuns aici mi-am spus ‘E minunat!’. Eram în Belgia cu familia mea și impresarul meu mi-a sus că este o echipă din Spania care mă dorește foarte tare, dar și Rangers.

ADVERTISEMENT

Campionatul în care visez să joc de mic copil era Spania, așa că înclinam mai mult în acea direcție, dar în același timp știam că antrenor la Rangers era Steven Gerrard, așa că această variantă era atractivă, întrucât urma să fiu antrenat de unul dintre cei mai buni mijlocași din istorie.

Am vorbit cu tatăl meu, pentru că nu știam destule despre Rangers, și mi-a spus: ‘E la mintea cocoșului. Am fost acolo și este un club uriaș, cu mentalitatea potrivită pentru tine”, a mărturisit Ianis Hagi, potrivit celor de la rangersnews.uk.

ADVERTISEMENT

Ar putea prinde transferul carierei. Steven Gerrard îl vrea la Aston Villa

Pe de altă parte, aventura tânărului internațional român la Rangers s-ar putea încheia mai repede decât își imaginează. Asta pentru că Steven Gerrard – proaspăt instalat pe banca celor de la Aston Villa – își dorește să-l aibă din nou sub comandă. În calea transferului stau, însă, cele 13 milioane de euro pe care le solicită campioana Scoției.

Fiul legendarului Gheorghe Hagi, Ianis poate fi un alt jucător care ar putea să guste fotbalul din Premier League. A avut un impact mare la câștigarea campionatului de Rangers, sezonul trecut, și se ridică la înălțimea numelui.

ADVERTISEMENT

Versatilitatea românului este un lucru pe care Gerrard dorește să-l adauge la Villa. Acesta a jucat atât mijlocaș lateral stânga sau dreapta, cât și mijlocaș ofensiv”, notează publicația engleză TalkSport.

Ianis Hagi și Tudor Băluță se alătură proiectului “Common Goal”

Recent, Ianis Hagi a acceptat, alături de Tudor Băluță, să doneze un mic procent din salariul încasat la Rangers către „Common Goal”, organizația caritabilă înființată de nimeni altul decât Juan Mata. Printre starurile care susțin acest proiect se numără Giorgio Chiellini, Paulo Dybala (ambii Juventus), Timo Werner (Chelsea), Mats Hummels (Borussia Dortmund), dar și Serge Gnabry (Bayern).

Salut, suntem Ianis Hagi și Tudor Băluță și avem o veste foarte interesantă pentru voi. Începând de astăzi, suntem în mod oficial membri Common Goal, primii români care fac acest lucru.

De acum înainte, vom dona 1% din salariul nostru către Common Goal, împreună cu alți aproximativ 200 de fotbaliști. Acești bani vor fi apoi folosiți pentru a ajuta tineri din întreaga lume. Probabil 1% nu pare așa mult, dar în echipă va face o diferență atât de mare!”, au transmis cei doi.

ADVERTISEMENT