Sport

Ianis Hagi, aproape de o revenire la Rangers. Scoțienii vin cu detalii noi legate de transferul său

Ianis Hagi este aproape de o revenire la Rangers. Cu un nou antrenor pe bancă, scoțienii sunt pregătiți să îl integreze în echipă pe eroul din partida cu Israel.
14.12.2023 | 12:49
Ianis Hagi aproape de o revenire la Rangers Scotienii vin cu detalii noi legate de transferul sau
Ianis Hagi, aproape de o revenire la Rangers. Scoțienii vin cu detalii noi legate de transferul său. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Philippe Clement ar putea fi interesat să-l aducă pe Hagi înapoi la Rangers, iar discuțiile privind o potențială revenire devin tot mai dese. Contractul său cu Rangers este valabil până în 2026, iar șansele unui posibil transfer definitiv la Alaves sunt mici.

Hagi are șanse mari să revină la Rangers

Sosirea lui Philippe Clement la Rangers au crescut probabilitatea unei întoarceri a talentatului mijlocaș la echipa sa de origine. Cu Euro 2024 în față, Ianis Hagi trebuie să își cântărească bine opțiunile. Anghel Iordănescu a atras atenția asupra faptului că Ianis Hagi trebuie să aibă minute în picioare.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a ajuns în această vară în Spania după mai multe neînțelegeri cu fostul antrenor al celor de la Rangers. Venit după o accidentare serioasă, Hagi a cerut mai multe minute, așa că scoțienii au decis să îl împrumute la Alaves.

În Spania, Hagi a început să își facă loc încet, dar sigur, în prima echipă. “Tricolorul” a bifat 12 partide în campionat dintre care 6 ca titular. În ciuda faptului că nu a reușit să înscrie în La Liga, Hagi a punctat de două ori în cupă, într-un meci pe care formația sa l-a câștigat cu 10-0 în fața celor de la Deportivo Murcia.

ADVERTISEMENT

Alaves, aproape de a aduce un jucător pe postul lui Hagi

“Jucătorul de creație a plecat în Țara Bascilor în august, după ce și-a exprimat public frustrările din cauza lipsei minutelor sub comanda lui Beale. Hagi s-a luptat să revină la cea mai bună formă, după accidentarea gravă la genunchi, care l-a lăsat pe margine timp de mai bine de un an.

A optat să facă schimbarea și a ales La Liga, în căutarea minutelor. După două goluri și 14 meciuri în Spania, plus o schimbare de manager la Rangers, viitorul lui rămâne incert. Au existat zvonuri că Alaves ar putea să-l transfere definitiv, dar contractul lui Hagi cu Rangers durează până în 2026.

ADVERTISEMENT

S-a sugerat, de asemenea, că Phillipe Clement ar dori să se uite atent la mijlocaș. Rapoartele din Spania, dar și din România cred acum că o întoarcere la Rangers devine din ce în ce mai probabilă.

Se spune că Alaves pregătește o ofertă de 600.000 de lire sterline pentru Carlos Vicente de la Racing Ferrol. Spaniolul este văzut ca un jucător cu același tipar ca Hagi, în rolul din spatele atacantului sau aripă dreapta, acolo unde românul a fost folosit și de Luis Garcia”, au scris cei de la thescottishsun.co.uk.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi face parte din echipa lui Iordănescu care a reușit să califice România la Euro 2024. În vârstă de 25 de ani, Hagi a înscris golul de 2-1 contra celor din Israel și a adus liniștea pe banca “tricoloriilor”. Până la Euro, mijlocașul crescut de Farul trebuie să se impună ca titular la echipa de club.

ADVERTISEMENT