Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ianis Hagi, la raze X. „Nu e jucătorul pe care-l vrem toți. Și Gică mârâia în tribună”

Evoluția lui Ianis Hagi din meciul România - Kosovo 2-0 a fost analizată la ediția specială a emisiunii FANATIK SUPERLIGA.
13.09.2023 | 13:01
Ianis Hagi la raze X Nu e jucatorul pe carel vrem toti Si Gica maraia in tribuna
Jocul lui Ianis Hagi în România - Kosovo 2-0 a fost analizat la FANATIK SUPERLIGA. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a fost titular în România – Kosovo, scor 2-0 în etapa a 6-a a Grupei I din preliminariile Euro 2024. Jucătorul transferat recent la Alaves, în Spania, a evoluat timp de 70 de minute, fiind înlocuit ulterior de selecționer cu Olimpiu Moruțan. Evoluția fiului „Regelui” a fost analizată de Adi Ilie și Dănuț Lupu la FANATIK SUPERLIGA.

Evoluția lui Hagi în România – Kosovo, analizată de Adi Ilie: „Rațiu cu Ianis făceau un cuplu bun”

Ianis Hagi a fost rezervă neutilizată în România – Israel, scor 1-1, iar Mihai Stoichiță a explicat la FANATIK SUPERLIGAfiul lui Gică Hagi nu este recuperat în totalitate după accidentare. După meciul cu Kosovo, Ianis Hagi a venit cu replica pentru directorul tehnic al Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist al lui Rangers a mărturisit că se simte excelent din punct de vedere fizic. Prestația lui Ianis Hagi din meciul tensionat cu naționala kosovară l-a mulțumit pe Adrian Ilie. „Cobra” este de părere că Ianis a făcut bine cuplu în banda dreaptă cu Andrei Rațiu, autorul pasei decisive la al doilea gol al „tricolorilor”.

„Vorbeam aseară de începutul de meci, de primele 18 minute și, bineînțeles, de teama cu care au intrat în teren și frica de rezultat, dar am remarcat în banda dreaptă că Rațiu cu Ianis făceau un cuplu bun și chiar urcau. Se duceau sus, Rațiu făcuse deja două învăluiri. Ianis, în nota lui, nu pierdea mingea, a pasat-o. 

ADVERTISEMENT

„Mi-a plăcut de Ianis Hagi. Aștept să joace mai mult la Alaves”

Bancu urca din ce în ce mai sus. De-asta spun de începuturile de meci. Noi am încercat, nu spun de meciul cu Israel sau Elveția. În meciul de aseară chiar am încercat să construim. Încet, încet și Ianis, și Rațiu care au intrat titulari în banda dreaptă au făcut un ritm bun de joc. Se rupe jocul când îl dă pe jucătorul din Kosovo afară și atunci deja ai mai multă libertate. 

Mie mi-a plăcut de Ianis Hagi după atâta timp în care nu l-am văzut la echipa națională și sper să aibă din ce în ce mai multe minute și să le fructifice. Eu mă aștept să joace mult mai mult la Alaves, în campionatul Spaniei, și deja o să se schimbe foarte mult. Este bine că deja este refăcut”, a declarat Adrian Ilie, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu așteaptă altceva de la Ianis Hagi: „Nu e recuperat 100%”

Dănuț Lupu este de aceeași părere cu Mihai Stoichiță. Fostul mare fotbalist consideră că Ianis Hagi nu s-a refăcut complet după accidentarea care l-a ținut pe bară aproape un an. Team-managerul lui CS Dinamo așteaptă ca Ianis Hagi să facă diferența la echipa națională.

„Eu cred că Ianis nu era recuperat 100%. În primul rând, mi-aș fi dorit de la el să fie jucătorul pe care noi toți îl așteptăm la echipa națională. Eu sunt conștient că și el vrea acest lucru. Ieri poate a jucat și pe un post care nu-l avantajează.

ADVERTISEMENT

Mi-a plăcut că fizic a stat bine și a alergat, dar repet, nu e Ianis pe care îl vrem noi toți. Eu îl aștept pe Ianis care să aibă mai multe reușite. Îi doresc din tot sufletul să joace la echipa de club fiindcă știm foarte bine că degeaba te antrenezi, dacă nu joci.

Poți să te antrenezi și să alergi 1000 de kilometri, dacă nu joci. Cel mai bun antrenament e meciul. Se vede că încă nu are meciuri în picioare. La echipa națională eu îmi doresc să-l vedem pe Ianis pe care ni-l dorim cu toții.

„Nu vrem ca Ianis să fie în nota echipei. Hagi mârâia în tribună”

„Nu m-a dat pe spate, a fost un jucător în media echipei. (n.r. Moruțan a făcut diferența) A făcut-o și datorită faptului că i-a prins puțini obosiți, un om în minus, a avut spații mult mai mari. Lucrul ăsta poate îl făcea și Ianis dacă intra în minutul 70. Eu îl vreau pe Ianis Hagi pe care îl știm cu toții și îl vrem cu toții.

Noi nu îl vrem pe Ianis să fie în nota echipei, noi îl vrem pe Ianis să facă diferența. Toată lumea vrea lucrul ăsta. Și el, și Gică vor lucrul ăsta. Chiar mă uitam ieri la el în tribună, de multe ori mârâia cum mârâie el (n.r. Gică Hagi)”, a fost analiza lui Dănuț Lupu, la FANATIK SUPERLIGA.

HORIA IVANOVICI vă așteaptă cu ediții incendiare de FANATIK SUPERLIGA în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, LIVE, doar pe FANATIK.RO. Premiera fiecărei ediții are loc în aceleași zile, ora 17:30, pe canalul de Youtube FANATIK, dar și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici.

Evoluția lui Ianis în România - Kosovo, analizată de Adi Ilie și Dănuț Lupu

ADVERTISEMENT