News

Iarnă în România. Primul loc unde a nins abundent. Video

14.10.2020 | 07:41
Iarna in Romania Primul loc unde a nins abundent Video
ADVERTISEMENT

Iarna pune stăpânire, treptat, pe tot mai multe zone din România. După ce la finalul lui septembrie am văzut primii fulgi pe Transalpina, iată că acum avem deja locuri cu ninsoare abundentă.

În stațiunea Arieșeni din județul Alba, temperaturile s-au apropiat de limita înghețului, iar ploile s-au transformat în zăpadă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, din imaginile apărute în mediul virtual se observă deja cum un strat destul de gros de omăt s-a așternut în această zonă montană din Transilvania.

Iarnă s-a instalat în unele zone din România. A nins abundent în județul Alba

Luna octombrie a început anormal de cald pentru majoritatea zonelor din România. Mijlocul lunii a schimbat dramatic foaia, iar vara târzie s-a transformat brusc într-o iarnă veritabilă.

ADVERTISEMENT

Astfel, deși se anunța o toamnă lungă se pare că iarna nu mai are răbdare și pune stăpânire, în primă fază, pe zonele înalte. Prima ninsoare din acest an a căzut deja în județul Alba. La Arieșeni a nins luni și se poate vedea deja primul strat de zăpadă.

Cum era normal pentru un fenomen atât de spectaculos remarcat în octombrie, imaginile cu prima ninsoare din acest an din Munții Apuseni au devenit virale pe grupurile de Facebook ale iubitorilor de sporturi de iarnă.

ADVERTISEMENT

https://www.facebook.com/oscar.stanciu/videos/1572555829588897

Cum va fi vremea la munte în următoarea perioadă

Din datele specialiștilor, în zona Arieşeni, din munţii Apuseni, temperatura a scăzut până la un 1 C iar ploaia care a căzut întreaga zi de marți s-a transformat în ninsoare.

Avertizarea ANM spune că, începând din noaptea de marți şi până miercuri la ora 18.00, în zona Munţilor Apuseni vântul va sufla tare, cu viteze de până la 100 de km/h, anunţă ANM.

ADVERTISEMENT

https://www.facebook.com/oscar.stanciu/posts/3468997323143672

Conform meteorologilor, la munte, vremea va fi relativ rece în perioada 13 – 14 octombrie şi în intervalul 18 – 20 octombrie, când vor fi valori negative de temperatură pe timpul nopţilor, iar la amiază în medie 2 – 8 grade.

În restul zilelor din interval va fi o vreme răcoroasă, specifică lunii octombrie, cu maxime între 6 şi 13 grade, dar şi minime de la un grad până la 6 grade. Ploi local însemnate cantitativ se vor semnala pe arii extinse în perioada 12 – 13 octombrie, când la altitudini mari vor fi şi precipitaţii mixte.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi, din nou, în creştere în intervalul 16 – 17 octombrie, dar mult mai scăzută în restul zilelor din intervalul de referinţă.

ADVERTISEMENT