News

Iarnă în toată regula pe Transfăgărășan: stratul de zăpadă este de peste 5 metri. Drumarii continuă deszăpezirea

Drumarii continuă deszăpezirea pe Transfăgărășan, unde s-au format straturi groase de peste cinci metri, transmite Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.
19.05.2022 | 12:55
Iarna in toata regula pe Transfagarasan stratul de zapada este de peste 5 metri Drumarii continua deszapezirea
Drumarii intervin cu utilaje speciale pe Transfăgărășan. Sursa foto: DRDP Brașov/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iarnă în toată regula pe Transfăgărășan, cu câteva săptămâni înainte de sosirea verii. Drumarii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov continuă deszăpezirea.

Straturi de peste cinci metri de zăpadă pe Transfăgărășan. Drumarii au intervenit

În zona montană sunt acum straturi groase de zăpadă, ce depășesc cinci metri, care se îndepărtează cu utilaje speciale. Autoritățile locale speră să deschidă drumul înainte de termenul obișnuit, de 1 iulie.

ADVERTISEMENT

”Continuă deszăpezirea Transfăgărășanului. Angajații noștri de la Districtul #Bâlea lucrează intens la curățarea zăpezii acumulate peste iarnă pe versantul nordic al drumului. Acum se lucrează într-o zonă în care stratul de #zăpadă depășește 5 metri grosime.

Cu toate acestea, dacă și vremea va ține cu noi, suntem încrezători că vom putea să deschidem #șoseaua pentru circulația publică înainte de termenul obișnuit de 1 iulie”, a transmis DRDP Brașov, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Este, totuși, zăpadă mai puțină pe renumitul traseu, în acest an

Concret, încă de pe data de 10 mai se intervine pentru deszăpezire pe traseul Transfăgărășan, zonă mult vizitată de români pe timp de vară. DRDP Brașov precizează că totuși nu mai este la fel de multă nea, ca în alți ani. ”Aici sus este tot mai mare, zăpada. Este mult de lucru”, spune unul dintre muncitori.

”DESZĂPEZIM TRANSFĂGĂRĂȘANUL Curățarea #Transfăgărășanului pe porțiunea dintre #Bâlea Cascadă și Bâlea Lac a început în forță de câteva zile.

ADVERTISEMENT

Deocamdată lucrăm la deschiderea unei benzi până la tunelul din vârf astfel încât să permitem intervenția cu mai multe utilaje.

Vestea bună este că în acest an este mai puțină #zăpadă pe traseu față de anii trecuți însă mai avem foarte mult de lucru până când drumul va deveni sigur pentru #circulația publică.

ADVERTISEMENT

În mod obișnuit porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG) se deschide la sfârșitul lunii iunie”, a precizat DRDP Brașov, pe data de 10 mai.

ADVERTISEMENT