Sport

Iga Swiatek și secretul unei reveniri miraculoase la Wimbledon: „M-am luptat cu mintea mea!”

Iga Swiatek, liderul în clasamentul WTA, a vorbit despre revenirea miraculoasă din meciul cu Belinda Bencic. Bornă istorică pentru poloneză.
10.07.2023 | 14:35
Iga Swiatek si secretul unei reveniri miraculoase la Wimbledon Mam luptat cu mintea mea
Iga Swiatek are 4 titluri de Grand Slam și a ajuns la 14 victorii consecutive. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a salvat două mingi de meci în fața Belindei Bencic, numărul 14 mondial. Poloneza a vorbit la finalul meciului despre performanța ei.

Iga Swiatek mărșăluiește spre titlu la Wimbledon: „Știam că pot să întorc partida”

Iga Swiatek a pierdut în tie-break primul set, scor 6-7 (4/7), deși a avut nenumărate șanse: „De obicei fructific șansele de care beneficiez. Am avut 6 mingi de break în primul set, am simțit că sunt jucătoarea mai solidă, dar l-am pierdut.

ADVERTISEMENT

A trebuit să îmi fac ordine în gânduri, să mă lupt cu mintea mea, pentru că am avut senzația că am fost jucătoarea mai bună în primul set”, a declarat poloneza, supărată că și-a făcut meciul mult mai dificil.

Swiatek însă a realizat că este extrem de puternică din punct de vedere psihic: „Dar nu merge așa, am realizat repede că nu contează ce a fost și că trebuie să fiu concentrată la maximum pe ce urmează. Am reușit să merg mai departe fără regrete, știind că pot să întorc partida”.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek, extrem de fericită după victoria eroică în fața lui Bencic: „Această partidă îmi va da multă încredere pentru tururile următoare”

Iga Swiatek a analizat și ultima parte a confruntării cu elvețianca: „Apoi, în setul doi m-am confruntat cu două mingi de meci, în care am reușit să fac două puncte excelente. Am avut nervii tari și am reușit să întorc partida, iar acest lucru mă mulțumește enorm”.

Poloneza ajunge astfel la 14 victorii consecutive și țintește al cincilea titlu de Mare Șlem după cele cele Roland Garrros (2020, 2022 și 2023) și US Open (2022): „Această partidă îmi va da multă încredere pentru tururile următoare, sunt atât de fericită că am reușit să câștig un meci atât de strâns”, a spus liderul mondial la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek a devenit cea mai tânără jucătoare din istorie care ajunge în sferturile de finală în toate cele patru turnee de Grand Slam după rusoaica Svetlana Kuznetsova, ceea ce spune multe parcursul jucătoare în vârstă de 22 de ani.

Sportiva nu a uitat-o nici pe Bencic, pe care a felicitat-o sincer penntru evoluție: „Belinda e o jucătoare foarte, foarte bună. Îi place să joace pe iarbă, iar stilul său se potrivește foarte bine cu această suprafață”.

ADVERTISEMENT

În sferturi la Londra, favorita numărul 1 a turneului va da piept cu ucrainianca Elina Svitolina (locul 76 WTA), care a eliminat-o pe Victoria Azarenka în optimi: Swiatek și Svitolina s-au mai întâlnit o singură dată pe zgură, la Roma, în 2021.

ADVERTISEMENT