Fotbal intern

Ilie Dumitrescu, analiză dură după Astana – CFR Cluj 1-0: ”Imaginea e falsă. La nivelul ăsta trebuie să ai ceva în plus”

09.07.2019 | 23:33
Ilie Dumitrescu analiza dura dupa Astana  CFR Cluj 10 Imaginea e falsa La nivelul asta trebuie sa ai ceva in plus

Fostul internațional Ilie Dumitrescu a făcut o analiză dură după meciul Astana – CFR Cluj 1-0, din prima manșă a turului întâi prelimar al Champions League. Acesta consideră că ardelenilor le-a lipsit viteza de joc la mijlocul terenului și consideră că mare parte din jucătorii campioanei sunt doar de nivelul Ligii 1.

Ilie Dumitrescu, analiză dură după Astana – CFR Cluj 1-0: ”Mai faceţi-i contract, băieţi, acolo, la CFR”

”Eşti obişnuit să închizi, să stai bine în teren, cu Hoban, Culio, valoroşi, super în Liga 1, mai dau câte un gol de la distanţă. Problema se pune că, la nivelul ăsta, trebuie să ai ceva în plus ca să scoţi un rezultat. Imaginea asta falsă, după ce treci de câteva echipe din Liga 1 şi se face sărbătoare, şi iei campionatul… Bravo, felicitări. Nu vedeţi că nu mai e aşa mare diferenţă, indiferent de orice echipă din orice zonă. Toate au organizare de joc pe fază defensivă, forţă, viteză, stau foarte bine în teren, acoperă zonele. Dacă nu ai jucători care să aducă plusul ăla, e un meci ehilibrat”, este analiza făcută de Ilie Dumitrescu după întâlnirea Astana – CFR Cluj 1-0.

”Mă uitam la Culio. El nu e obişnuit cu zona asta de acţiune, e obişnuit în faţa apărării, să mai dea o pasă, să mai scoată un fault, să închidă. Păi şi eu am dat cu Argentina acum 25 de ani, sau cât a trecut. Omul e cu experienţă din asta pentru intern, la noi, mai scoate un fault, mai ţine de minge, mai face un fault, mai ţipă la colegi, e motivator. Când ieşi afară, nu e…ăsta e Culio, ce să mai? Cedează deliberat acolo terenul. Aia e o altă zonă. N-aţi văzut unde a pus piciorul de sprijin la finalizare? Un atacant, un jucător nu pune piciorul de sprijin aşa, ai coordonare. Culio are experienţă, el se interpune între adversar spre poartă, pe loc, se întoarce, mai dă stânga-dreapta. Omul e… Pentru la noi, o să mai joace 3-4 ani. Mai faceţi-i contract, băieţi, acolo, la CFR, vreo 4-5 ani! E OK. Pentru că o să mai câştige încă două-trei titluri, nu e o problemă”, a declarat fostul internațional la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Dorin Rotariu urmărit de Ciprian Deac și Juan Emmanuel Culio în meciul FC Astana – CFR Cluj 1-0

”Sunt VIP-uri numai în Liga 1”

Ilie Dumitrescu a explicat cum poate întoarce CFR Cluj soarta calificării la meciul retur: ”La un moment dat, după ce a câştigat titlul Petrescu prima dată, a spus că îi trebuie viteză de joc. Văd că a jucat cam cu aceiaşi jucători acum. Asta nu se înţelege, nivelul din Liga 1. Asta cu Dudelange, ieşi puţin afară… Și stai că nu am întâlnit creme de la creme. Am întâlnit o echipă incomodă. Petrescu juca 3 zile cu ea şi nu primea gol din faze fixe. CFR poate să întoarcă rezultatul, cam ce a jucat în ultimele 15-20 de minute, cu doi atacanţi, să scoţi din jucătorii ăştia care doar stau bine în teren. Ştiţi cum numesc eu jocul ăsta? Dacă adversarul nu îţi pune probleme, problema se pune că tu trebuie să ai altă abordare când dă adversarul gol şi aici am văzut o mică problemă la CFR”.

”Sunt jucători reprezentativi, sunt VIP-uri numai în Liga 1. Cum e posibil să fie jucători care au în plus 7-8-10 kilograme şi să joace? Asta se întâmplă în Liga 1, nicăieri în lume. Super jucători, domn’le. Şi aici vine momentul adevărului. Păi îţi arată ăla abdomenul. Eu aveam 75 de kilograme în iarnă. Acum am 80. Acum ce înseamnă? Că mai pot să joc? Ar fi trebuit să facă diferenţa Deac, Omrani. N-am văzut niciun progres față de anul trecut. În Liga 1 e perfect”, a încheiat Ilie Dumitrescu.

CFR Cluj a fost învinsă de FC Astana, scor 0-1, în prima manșă a turului întâi preliminar al Champions League. Ardelenii au fost lipsiți la acest joc de George Țucudean, iar golgheterul sezonului precedent are șanse minime să joace la retur. Manșa secundă se va juca peste o săptămână pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”.