Sport

Ilie Dumitrescu, atac la Marius Șumudică. ”Joci în Conference League datorită rezultatelor lui Dan Petrescu la CFR”

CFR Cluj a pierdut manșa întâi din play-off-ul Europa League, 0-4 cu Steaua Roșie Belgrad și e ca și eliminată din competiție. Va continua în grupele Conference League, dar jocul modest al echipei atrage tot mai multe critici.
18.08.2021 | 09:03
Ilie Dumitrescu atac la Marius Sumudica Joci in Conference League datorita rezultatelor lui Dan Petrescu la CFR
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a încasat gol în aproape toate meciurile din competițiile continentale intercluburi, în această toamnă. Doar Lincoln Red Imps, la Cluj, nu a găsit drumul spre gol.

Fragilitatea apărării campioanei României a fost remarcată de oamenii de fotbal. Ilie Dumitrescu a tras un semnal de alarmă după meciul tur din play-off-ul Europa League, de la Belgrad, pierdut de CFR cu 0-4.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu: ”Să nu uităm de performanțele lui Dan Petrescu”

Prezent în studioul emisiunii Fotbal European, la Digisport, Ilie Dumitrescu a mărturisit că îi este dor de jocul pe care campioana României îl presta în perioada în care echipa era antrenată de Dan Petrescu.

”În niciun duel din ăsta cu echipele importante din Europa, să nu uităm de performanțele lui Dan Petrescu cu Lazio, Rennes, Sevilla. Nu a pierdut cu Sevilla!

ADVERTISEMENT

Da, ne este dor de organizarea de joc a lui Dan Petrescu și de modul cum pregătea Petrescu meciurile, cum analiza adversarul și cum reușea să creeze un echilibru indiferent de valoarea adversarilor.

Mai e un aspect extrem de important și tot acolo ajungem, apropo de punctele acumulate de proiectul Dan Petrescu la CFR. Din momentul în care ajungi cap de serie, ai și șansă să ajungi cap de serie și să întâlnești o echipă din Bosnia și una din Gibraltar.

ADVERTISEMENT

Ai avut șansa să joci, să intri în Conference League datorită rezultatelor lui Petrescu la CFR”, a punctat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Dezastru în defensiva CFR-ului

CFR Cluj a disputat 7 meciuri în această toamnă, în Liga Campionilor și Europa League. În șase dintre acestea echipa pregătită de Marius Șumudică a încasat cel puțin un gol.

ADVERTISEMENT

Pentru a întregi tabloul analizei lui Ilie Dumitrescu trebuie amintit că CFR a încasat nu mai puțin de 12 goluri în campania europeană, ceea ce înseamnă o medie de 1,7 goluri încasate, per meci.

Cifra este mai mult decât îngrijorătoare pentru o echipă care va reprezenta fotbalul românesc fie și în grupele Conference League. Antrenorul clujenilor are, însă, o explicație.

”Am luat niște goluri pe greșeli personale. Suntem obosiți, am jucat cele mai multe meciuri, avem o medie de vârstă destul de înaintată. Am avut și ghinion. S-a accidentat Chipciu, nu a fost nici Păun”, a explicat Marius Șumudică.

Returul dintre CFR Cluj și Steaua Roșie Belgrad se dispută joi, 26 august, de la ora 21:30 pe stadionul din Gruia.

ADVERTISEMENT