Sport

Ilie Dumitrescu este de părere că „Balonul de Aur” va fi câștigat de un outsider! Vezi cine este favoritul fostului mijlocaș

„Balonul de aur”, cel mai prestigios trofeu la nivel individual în fotbalul mondial, va fi acordat pe 29 noiembrie, la Paris, publicația franceză „France Football”, care acordă distincția, făcând publice nominalizările pe 8 octombrie.
13.10.2021 | 20:20
Ilie Dumitrescu este de parere ca Balonul de Aur va fi castigat de un outsider Vezi cine este favoritul fostului mijlocas
ADVERTISEMENT

De pe listă nu lipsesc Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Kylian Mbappe sau Mohamed Salah, iar printre nominalizați se află și cinci italieni, care au câștigat titlul continental în vară: Nicolo Barella, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Gianluigi Donnarumma și Jorginho.

Lionel Messi este pe primul loc în ierarhia bookmakerilor

Principalul favorit al bookmakerilor este Messi, care în acest an a cucerit primul lui trofeu alături de naționala Argentinei, Copa America, după o victorie cu 1-0 în fața Braziliei, chiar pe terenul acesteia.

ADVERTISEMENT

În plus, el a câștigat Cupa Spaniei cu Barcelona și titlul de golgheter în La Liga, cu 30 de reușite, după care s-a transferat la PSG, ca jucător liber de contract, unde a înscris un gol în cele cinci meciuri jucate.

La distanță destul de mare este polonezul Robert Lewandowski (Bayern), golgheterul din Bundesliga, și Jorginho, câștigător în acest an al Ligii Campionilor cu echipa engleză Chelsea. Și tocmai acesta din urmă este favoritul lui Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Jorginho a câștigat Liga Campionilor și titlul european

Eu zic să nu vă mai faceți calcule, Jorginho câștigă detașat. Tu crezi că accidental apărea în primii cinci? A câștigat Champions League și a fost campion european, deci n-are cine să-l bată anul ăsta pe Jorginho, n-ai cum.

Jorginho are un rol foarte important la Chelsea și la naționala Italiei. Apoi, pe locul 2, Lewandowski și apoi Benzema. Dacă era anul trecut, n-avem niciun dubiu, Lewandowski câștiga Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT

Te așteptai vreodată ca Modric să câștige Balonul de Aur? A jucat finala Campionatului Mondial și a câștigat Champions League cu Real Madrid. De ce să nu fie normal? A fost un jucător senzațional pentru Real Madrid și Croația. Dacă vrei să facem și un pariu, eu îl aleg pe Jorginho”, a spus Ilie Dumitrescu, la emisiunea Fotbal European, de la Digi Sport.

Idolul lui a fost Gică Hagi

Jorginho, pe numele adevărat Jorge Luiz Frello Filho, s-a născut pe 20 decembrie 1991, în orașul brazilian Imbituba, din unitatea federativă Santa Catarina. El s-a mutat în Italia când avea 15 ani și a început fotbalul la echipa de juniori a celor de la Verona, iar la seniori a jucat între 2010 și 2014.

ADVERTISEMENT

A fost transferat de Napoli în 2014, iar după patru sezoane a ajuns la Chelsea. Având un stră-bunic care a locuit în regiunea Veneția, motiv pentru care a obținut cetățenia italiană. În copilărie, idolul lui a fost Gică Hagi, motiv pentru care mult timp i s-a spus „Haginho”.

„Balonul de Aur” va fi acordat în urma voturilor date de selecționerii și căpitanilor echipelor naționale din întreaga lume. Ultimul câștigător al trofeului este Lionel Messi, în 2019, argentinianul fiind fotbalistul cu cele mai multe astfel de distincții, șase. Cristiano Ronaldo a obținut de cinci ori distincția, ultima oară în 2017.

ADVERTISEMENT