Fotbal intern

Ilie Dumitrescu nu are ce-i reproșa lui Adrian Mutu: „Copiii ăștia trebuie aplaudați în picioare!”

30.03.2021 | 22:15
Ilie Dumitrescu nu are cei reprosa lui Adrian Mutu Copiii astia trebuie aplaudati in picioare
ADVERTISEMENT

România a pierdut calificarea în sferturile de finală la Campionatul European din 2021 după 0-0 contra Germaniei. “Tricolorii” au făcut cinci puncte în grupă, dar părăsesc competiția fără să fie învinși. Ilie Dumitrescu este cel mai mare susținător al acestei generații și al selecționerului. I-a felicitat pentru prestațiile din Ungaria.

Ilie Dumitrescu nu înțelege criticile la adresa acestei generații, care a fost și lipsită de foarte nume importante. Mirel Rădoi a luat la prima reprezentativă foarte mulți jucători eligibili și pentru reprezentativa de tineret.

ADVERTISEMENT

În plus, Dumitrescu a ținut să sublinieze că “tricolorii” au avut rivali de top. Mulți dintre adversarii din lotul Germaniei au adunat deja foarte multe minute în Bundesliga. “Mister” spune că i-ar fi aplaudat în picioare pe Mutu și jucătorii săi dacă era pe stadion la Budapesta.

Ilie Dumitrescu, încântat de ceea ce au obținut “tricolorii mici” la Euro. De ce nu i-ar reproșa nimic lui Mutu

“Mutu nu a putut să îi folosească pe Florinel Coman, pe Man, pe Ianis Hagi, nici pe Mihăilă. El s-a luptat și a fost în cărți pentru calificare până în minutul 90, cu lotul ăsta. Mă uitam la Berisha, Nmecha, Burkardt, jucători care joacă la nivel foarte bun în Bundesliga. 

ADVERTISEMENT

Mutu a făcut să fim egali cu această echipă. Eu cred că ne-am prezentat foarte bine cu ce am avut noi la dispoziție, cu această generație, cu acest lot. Dacă dădea Ciobanu golul ăla în prelungiri cu Olanda, ce mai ziceam?

Echipa s-a ridicat la nivelul unor echipe cu jucători la cel mai înalt nivel în Europa! Ce așteptări? De ce aveam așteptări? Kluivert a jucat la Roma, acum joacă pe la Leipzig… Astea nu sunt circumstanțe. Eu zic să fim mulțumiți. În afară de Drăgușin, care nici el nu joacă la Juventus, vin doar din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Știți ce aș fi făcut pe stadion? M-aș fi ridicat în picioare și i-aș fi aplaudat pe copiii ăștia! Pentru că am sperat până în ultima clipă, împotriva unor echipe puternice. Aș fi intrat în cabină și i-aș fi felicitat, le strângeam mâna”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport Special.

România pierde calificarea la limită, în ciuda faptului că a făcut cinci puncte în grupă

România avea nevoie de o remiză cu goluri pentru a spera la calificarea în sferturile de finală. Un 2-2 ar fi asigurat calificarea “tricolorilor” alături de Germania. S-a făcut un clasament în trei între Germania, Olanda și România. Toate trei au avut două puncte. Olanda și Germania merg mai departe datorită golaverajului.

ADVERTISEMENT

În meciurile directe, Olanda a avut golaveraj 2-2, în vreme ce România și Germania au avut 1-1. Nemții au fost avantajați la următorul criteriu de departajare, golaverajul general. Asta pentru că au bătut Ungaria cu 3-0, în vreme ce România a bătut cu 2-1.

ADVERTISEMENT