Sport

Ilie Dumitrescu, sfaturi prețioase pentru Octavian Popescu: „Să nu fii mulțumit că ai marcat cu Voluntari un gol”

Ilie Dumitrescu consideră că „perla” FCSB-ului, Octavian Popescu, mai are mult de tras pentru a ajunge un fotbalist în adevăratul sens al cuvântului și un lider incontestabil.
14.03.2022 | 15:54
Ilie Dumitrescu sfaturi pretioase pentru Octavian Popescu Sa nu fii multumit ca ai marcat cu Voluntari un gol
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exlusivitate că Octavian Popescu va fi convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile amicale cu Grecia și Israel, însă Ilie Dumitrescu îl pune cu picioarele pe pământ pe puștiul-minune al FCSB.

Ilie Dumitrescu îl avertizează pe Tavi Popescu: „El are nevoie de o educație sănătoasă, să facă nu 1000, 2000 de abdomene pe zi”

Ilie Dumitrescu l-a analizat pe Octavian Popescu și a atras atenția asupra etapelor pe care trebuie să le parcurgă pentru a ajunge cu adevărat un fotbalist mare: „Sunt niște etape extrem de importante în dezvoltarea unui jucător. Trebuie să te impui, să devii o certitudine și un lider incontestabil în echipă.

ADVERTISEMENT

Fostul membru al Generației de Aur consideră că „perla” FCSB-ului mai are de tras până când va ajunge un jucător de bază la echipa națională a României: „Apoi urmează nivelul doi. O exprimare consistentă și realizări în cupele europene, după care în echipa națională”.

Până atunci, „Mister” consideră că Octavian Popescu nu poate prinde un transfer important la o echipă din străinătate: „Abia apoi vorbim de un jucător care a ajuns la un anumit nivel și poate să facă pasul la o echipă importantă”.

ADVERTISEMENT

Pentru o comparație, Ilie Dumitrescu l-a dat exemplu pe Ianis Hagi

Ilie Dumitrescu consideră că Octavian Popescu trebuie să muncească infinit mai mult pentru a face pasul către nivelul următor: „El are nevoie de o educație sănătoasă, de la modul de antremament, viața privată, vitaminizare, nutriție, să facă nu 1.000, 2.000 de abdomene pe zi, forță. Trebuie să-ți dai seama ce se joacă la cel mai înalt nivel, să te uiți la Champions League și să-ți dai seama de greutatea și de presiunea acestui nivel”. 

Din punctul său de vedere, mijlocașul FCSB trebuie să uite cât mai repede euro-golul cu FC Voluntari: „Să crești, să te antrenezi, să nu fii mulțumit că ai marcat cu Voluntari un gol. Este o imagine frumoasă, de perspectivă, are potențial.  Dar, are nevoie de câteva lucruri”.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu îi aduce aminte lui Ilie Dumitrescu de Ianis Hagi: „Mi-aduc aminte de Ianis Hagi când a plecat din România și când a revenit. A fost o schimbare, pentru că s-a pregătit individual, au făcut antrenamente de forță, speciale, cu Ianis”.

Ilie Dumitrescu atrage atenția tuturor cluburilor din fotbalul românesc

Ilie Dumitrescu spune lucrurilor pe nume și explică faptul că cluburile de fotbal trebuie să aducă antrenori care știu să lucreze în mod special cu jucătorii tineri: „Nu înțelege nimeni în fotbalul românesc, dar e extrem de important să investești în antrenori care să lucreze cu jucătorii tineri.

ADVERTISEMENT

Mbappe, când a apărut la Monaco, la nici 18 ani, arăta la fel ca jucătorii experimentați. Tavi Popescu trebuie să facă 2500 sau 3000 de abdomene zilnic”, a declarat Mister la Digi Sport Special.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Farul Constanța: 1,95 este cota pentru „X2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT