Sport

Octavian Popescu și Radu Drăgușin, surprizele lui Edi Iordănescu la debut. Ambii vor fi convocați pentru amicalele cu Grecia și Israel. Exclusiv

Octavian Popescu de la FCSB și Radu Drăgușin, jucătorul lui Juventus împrumutat la Salernitana, vor fi în lotul cu care Edi Iordănescu debutează pe banca naționalei României. Sunt convocări în premieră pentru ambii.
10.03.2022 | 18:00
Octavian Popescu si Radu Dragusin surprizele lui Edi Iordanescu la debut Ambii vor fi convocati pentru amicalele cu Grecia si Israel Exclusiv
Octavian Popescu va fi chemat de Edi Iordănescu la naționala mare. Și nu pentru că amenință Gigi Becali, ci datorită formei sale sportive din ultima perioadă. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu se pregătește de debutul ca selecționer. Pe 25 și 29 martie, naționala României condusă de fostul antrenor al celor de la FCSB va întâlni Grecia, acasă, și Israel, în deplasare. Este vorba despre două meciuri amicale.

Edi Iordănescu îi debutează la naționala României pe Octavian Popescu și Radu Drăgușin. Ambii vor fi convocați la proxima acțiune a tricolorilor

Vineri, 25 martie, ora 20:15, pe stadionul „Steaua”, Edi Iordănescu își face debutul ca selecționer al naționalei României în amicalul contra Greciei. Peste 4 zile, marți, 29 martie, ora 20:45, la Netanya, România întâlnește Israelul tot într-o partidă de verificare.

ADVERTISEMENT

Pentru această dublă amicală de la final de martie, Edi Iordănescu pregătește surprize. Din informațiile FANATIK, printre convocați se vor număra doi debutanți, Octavian Popescu de la FCSB și Radu Drăgușin, jucătorul lui Juventus Torino, recent împrumutat la Salernitana.

Noul selecționer încearcă să-și creioneze de pe acum lotul cu care va ataca obiectivul calificării la Europeanul din 2024. Mai întâi prin parcursul de Liga Națiunilor, apoi pe calea clasică a preliminariilor. Iar Octavian Popescu și Radu Drăgușin, deși tineri, pot fi piese de bază ale viitoarei echipe naționale.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu (19 ani împliniți pe 27 decembrie) și Radu Drăgușin (20 de ani pe 3 februarie) au avut evoluții extrem de apreciate în acest sezon, mai ales în ultimele 2 luni. Convocarea lor este dată în principal de forma sportivă, nu doar de tinerețea lor și de potențialul de viitor.

  • 3,5 milioane de euro este cota lui Radu Drăgușin, care a devenit jucătorul lui Juventus în august 2018, la 16 ani și jumătate!
  • 1,9 milioane de euro este cota lui Octavian Popescu, o explozie evidentă în mai puțin de 2 ani. Valora 50.000 de euro în toamna lui 2020!
ADVERTISEMENT

Gigi Becali, amenințări pentru Edi Iordănescu: „Dacă nu-l convoacă pe Octavian Popescu, Edi are mintea întunecată” Patronul FCSB poate dormi liniștit!

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a comentat deja o eventuală prezență sau absență a lui Octavian Popescu din lotul lui Edi Iordănescu pentru amicalele din martie. Cum a obișnuit, Becali a trecut deja la clasicele amenințări de la distanță când e vorba despre „minele lui de aur”.

Eu nu știu ce va face Edi, dar dacă nu îl convoacă pe Tavi Popescu, nu are habar de fotbal! Tavi este cel mai bun din România la ora actuală. Nu ne luăm după vârstă, dar nu îi poți lua mingea de la picior, dă goluri, pase de gol. E genul lui Neymar. Se apropie de Neymar. Și poate o să-l și depășească.

ADVERTISEMENT

Dacă Tavi Popescu nu e la națională, Edi să își ia adio! Înseamnă că nu știe fotbal sau că îi întunecă Dumnezeu mintea de răutate. Nu știu, zic și eu, nu cred că are răutate. E doar o ipoteză. Dacă nu îl ia, ori nu știe, ori are mintea întunecată și va claca cum au clacat și alții, care au făcut împotriva mea și au pierdut” – Gigi Becali, la PRO X

Gigi Becali poate dormi liniștit: Octavian Popescu va fi convocat, în premieră, la națională! Dar asta pentru că a demostrat, nu că a pus Beali presiune. Și este cu atât mai surprinzătoare ieșirea lui Gigi Becali cu cât a avut o discuție personală cu Edi Iordănescu, în care acesta i-a garantat că relația lor de la FCSB, patron-angajat, nu va afecta deloc opțiunile noului selecționer pentru foștii săi elevi de la Berceni.

  • 7 goluri și 3 pase de gol sunt realizările lui Octavian Popescu la FCSB în cele 28 de meciuri din actualul sezon
  • 11 goluri și 11 assist-uri are Tavi la FCSB, pentru care a jucat în 62 de partide de la debutul din septembrie 2020. Are contract până la 30 iunie 2024

Octavian Popescu nu a jucat la niciun lot național! În interviul exclusiv din FANATIK, Tavi a avut o replică plină de tupeu la adresa lui Edi Iordănescu!

Octavian Popescu a fost omul ultimelor zile în fotbalul românesc după reușita de excepție din week-end, ce a decis FCSB – Voluntari în minutul 94. Tavi Popescu a discutat în exclusivitate cu FANATIK în cantonamentul de la Berceni, „micul Neymar” fiind și coperta din luna februarie a revistei premium FANATIK.

Printre altele, Octavian Popescu, care nu a fost convocat la niciun lot național, ci doar la o acțiune U23, vara trecută, a vorbit și despre echipa națională, și despre selecționerul Edi Iordănescu, antrenorul său la FCSB toamna trecută.

Sincer, eu nu mă gândesc acum la naționala mare. Cel mai bine este să joc și să am prestații bune la tineret, iar când o veni momentul să fac pasul la echipa mare, o să-l fac. Domnul Edi Iordănescu, care e selecționer și a fost antrenorul meu până acum câteva luni, mă cunoaște foarte bine” – Octavian Popescu, pentru FANATIK

Edi Iordănescu îl va chema la națională acum, deși a avut zilele trecute unele reproșuri publice la adresa fostului său elev. „Tavi Popescu are perioade când dispare din joc”. Cum a replicat Tavi? „E greu să fii continuu în joc, dar eu încerc, trag de mine… Uite, și Messi a fost dat dispărut din joc la PSG – Real Madrid😊”

  • 2 meciuri a jucat Tavi Popescu pentru România U23 vara trecută, sub comanda lui Nicolae Dică, la turneul din Spania, de la Marbella: 45 de minute la 1-0 cu Australia U23 și 62 de minute la 0-1 cu Mexic

Edi Iordănescu l-a monitorizat pe Radu Drăgușin chiar în Italia. FANATIK a scris despre convocare pe 21 februarie

Radu Drăgușin este cealaltă surpriză mare a noului selecționer. Edi Iordănescu a avut un periplu de 10 zile în Italia, la finalul lunii februarie, urmărind meciuri și antrenamente ale tricolorilor cu potențial de a fi convocați.

Pornind de la căpitanul Vlad Chiricheș, piesă esențială a vechii și noii echipe naționale, la Răzvan Marin, Pușcaș, Man, Mihăilă, Marius Marin sau Radu Drăgușin. Acesta din urmă a făcut un meci extraordinar în remiza celor din Salerno cu actualul lider din Serie A, AC Milan. Drăgușin l-a convins pe Edi și vine în martie la naționala mare.

Drăgușin are avantajul că deja, fiind în circuitul echipei U21, poate, în eventualitatea în care va continua să joace și să se impună la club, să facă trecerea mai rapid. E un jucător foarte promițător” – Edi Iordănescu, selecționer România

FANATIK a scris în premieră despre convocarea lui Drăgușin pe 21 februarie, iar apariția jucătorului lui Juventus pe lista preliminară anunțată pe 4 martie a fost următorul pas. Drăgușin vine la naționala mare după 2 prezențe la naționala de tineret, ultima de doar 8 minute, în amicalul cu Georgia, 1-1, din 7 septembrie 2021 de la Voluntari. Atunci a izbucnit un conflict declarativ între Florin Manea, impresarul său și Florin Bratu, selecționerul U21.

După acel episod, Radu Drăgușin a refuzat convocarea la naționala de tineret, la acțiunea din octombrie 2021. A motivat prin faptul că vrea să se acomodeze la Sampdoria, unde era împrumutat de Juventus. Acum se pregătește de debutul în naționala mare, la 20 de ani, o lună și-un pic.

  • 14 meciuri și un gol are Radu Drăgușin pentru România U16, cu Sorin Colceag antrenor. În rest, a mai jucat 2 meciuri la U15, 6 partide la U17, două la U18 și 4 pentru România U19
  • 18 partide are Drăgușin în actualul sezon de Serie A: 13 la Sampdoria, iar ultimele 5 (de fiecare dată integralist!) la Salernitana

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Farul Constanța: 2,22 este cota pentru „1 și peste 1,5 goluri în meci”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT