Sport

Ilie Dumitrescu știe unde a suferit Farul cu Sheriff: „Este o problemă”

Ilie Dumitrescu a scos în evidență aspectul la care Farul a suferit în meciul tur cu Sheriff din preliminariile Champions League.
13.07.2023 | 09:59
Ilie Dumitrescu stie unde a suferit Farul cu Sheriff Este o problema
Ilie Dumitrescu a analizat Oțelul Galați - FCSB 0-2. Foto: captură Digi Sport.
ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu a analizat jocul celor de la Farul după meciul câștigat în fața lui Sheriff Tiraspol, scor 1-0 în meciul tur al „dublei” din primul tur al preliminariilor Champions League. „Mister” consideră că „marinarii” au suferit fizic în finalul de la Ovidiu, detaliu care ar putea fi decisiv pentru returul de la Tiraspol.

Ilie Dumitrescu știe unde a suferit Farul cu Sheriff: „Este o problemă”

Ilie Dumitrescu, fostul mare internațional român, l-a avertizat pe Gică Hagi în privința duelului retur cu Sheriff Tiraspol. Deși au un avantaj de un gol după confruntarea tur, Ilie Dumitrescu este de părere că slăbiciunea fizică arătată de jucătorii campioanei în finalul de meci ar putea fi decisivă în privința calificării.

ADVERTISEMENT

„Repriza a doua nu a fost la fel de consistentă, nu am câștigat la fel de multe dueluri, mulți jucători n-au mai avut același ritm, n-am reușit să împingem jocul. Cred că este și o problemă de ordin fizic, ceea ce nu se întâmpla pe final de campionat”, a declarat Ilie Dumitrescu, la TV Digi Sport.

Totuși, „Mister” vede o îmbunătățire a jocului celor de la Farul în comparație cu primul meci oficial al sezonului. Echipa pregătită de Gică Hagi a pierdut cu Sepsi, scor 0-1 în Supercupa României. „Este un progres față de meciul din Supercupă, mi-au plăcut Boli, Nedelcu, el și Artean au jucat foarte bine la mijloc.

ADVERTISEMENT

Mazilu, activ, dar fără reușite. Alibec s-a zbătut foarte mult. Au apărut și ocaziile adversarilor, iar aici trebuie să-l remarcăm pe Aioani, care a fost într-o seară extraordinară și a scos multe mingi grele”, a spus Ilie Dumitrescu.

Ilie Dumitrescu îl laudă pe Gică Hagi: „A reușit să gestioneze bine schimbările”

Farul a suferit în meciul cu Sheriff Tiraspol, mai ales în a doua repriză. Totuși, campioana României nu a primit gol și are moralul ridicat înaintea returului cu Sheriff care va avea loc pe 18 iulie, de la 20:00, la Tiraspol.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu a remarcat schimbările inspirate ale lui Gică Hagi din meciul de la Ovidiu. „Farul a știut să sufere, a reușit să gestioneze bine Hagi momentele cu anumite schimbări. Cei care au venit de pe bancă au avut un aport foarte bun pe faza defensivă.

E un rezultat pozitiv. A fost o perioadă complicată pentru Hagi, cu mulți jucători cărora a trebuit să le dea liber”, a mai spus Ilie Dumitrescu. Pentru Farul urmează duelul din campionat cu Hermannstadt. Ulterior, „marinarii” merg în Moldova pentru meciul retur împotriva campioanei din țara vecină.

ADVERTISEMENT

Tactica lui Gică Hagi pentru „dubla” cu Sheriff: „Cei care au jucat rămân la Constanța”

Programul aglomerat al Farului din debutul de sezon îi dă bătăi de cap lui Gică Hagi. Astfel, pentru a-și odihni jucătorii, „Regele” a anunțat la finalul partidei cu Sheriff că jucătorii care au evoluat contra moldovenilor vor rămâne acasă și nu vor face deplasarea la Sibiu pentru partida de sâmbătă cu Hermannstadt.

„Cei care au jucat azi rămân la Constanța. Mergem cu ceilalți la Hermannstadt. Minimum 11 vor rămâne la Constanța, mergem cu ceilalți la Sibiu. Mergem să luptăm, să câștigăm, avem 30+ jucători, vom face o echipă care să lupte și în campionat”, a spus Gică Hagi.

ADVERTISEMENT