Sport

Ilie Năstase, reacție fără precendent la adresa ITIA în cazul Halep: „Și eu am fost acuzat de rasism”

Ilie Năstase consideră că Simonei Halep i se face o mare nedreptate! Cere să fie despăgubită de ITIA și ITF dacă va fi găsită nevinovată
09.07.2023 | 18:20
Ilie Nastase reactie fara precendent la adresa ITIA in cazul Halep Si eu am fost acuzat de rasism
Ilie Năstase se erijează în avocatul Simonei Halep. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase i-a luat din nou apărarea Simonei Halep în cazul de dopaj și consideră că fostul număr unu a avut enorm de pierdut. A comparat situația și scandalul în care a fost implicat cu Serena Williams.

Ilie Năstase știe ce simte Simona Halep: „Când a fost cu Serena Williams eu și cu domnul Țiriac ne-am dus peste ei și am rezolvat”

Ilie Năstase a fost arătat cu degetul și acuzat în urma unor declarații la adresa jucătoarea din SUA: „Asta nu știu, și eu am fost acuzat de rasism când a fost cu Serena Williams, dar noi, eu și cu domnul Țiriac, ne-am dus peste ei și am rezolvat problema”.

ADVERTISEMENT

„Nasty” are să le facă reproșuri și avocaților care s-au ocupat de apărarea Simonei Halep: „Cred că avocații au întârziat foarte mult, trebuia să se ducă la acel tribunal independent. Au lungit-o, nu știu cât îi dă (n.red. despre eventuala perioadă de suspendare)”.

Fostul mare tenismen se gândește ce se va întâmpla dacă Simona Halep va fi găsită nevinovată: „De când e (n.red. – suspendată)? Din septembrie. În lunile astea câte turnee și câți bani a pierdut?!

ADVERTISEMENT

Pe cine dă ea în judecată acum? Pe tribunal, pe mama tribunalului? Că nu știu. Zic și eu. Avem răbdare să vedem decizia finală, că noi ne grăbim”, se întreabă Năstase retoric.

Ilie Năstase, savuros: „Drogul de pe timpul nostru era un lichid roșu”

Ilie Năstase a și glumit pe seama dopajului Simonei Halep: „Eu nu știu, nu mă pricep, pe timpul nostru nu existau astea (n.red. – despre chestiunile ce țin de acel pașaport biologic).

ADVERTISEMENT

Drogul de pe timpul nostru era un lichid roșu, vin roșu. Dintr-un pahar te îmbătai. Astea sunt destul de recente față de când jucam noi”, a mai declarat apropiatul jucătoarei, la ProSport.

Năstase considera că ITIA a profitat de pasivitatea Simonei Halep: „Nu știu, e complicată situația ei. Cum spunea și domnul Țiriac, trebuia să se grăbească la început, pentru că apoi au tocat-o. Cu cât o lungești, cu atât o să aștepte mai mult ca să poată să joace tenis din nou”.

ADVERTISEMENT

„Se tergiversează pentru că e româncă! Când mi-au spus că sunt rasist, am terminat în trei zile subiectul”

Legenda tenisului mondial e de părere că Simona Halep este tratată astfel dintr-un motiv foarte simplu„Se tergiversează pentru că e româncă! Când mi-au spus că sunt rasist, am terminat în trei zile subiectul, pentru că ne-am dus peste ei. Așa trebuia să se facă și în acest caz, dar acum e prea târziu. Simona trebuie să stea la mână unora care decid și care nu sunt prea corecți.

Știu niște jucătoare de tenis din alte țări care au fost prinse (n.r. – în cazuri de dopaj) și nu s-a făcut absolut nimic. S-a spus la nivelul conducerii că, dacă se dau numele astea, sponsorii pleacă și n-o mai existe turnee WTA. Ăsta a fost răspunsul”.

Spera că va putea juca la US Open

Ilie Năstase chiar își făcea planuri ca Simona Halep să poată participa la ultimul turneu de Grand Slam al anului: „Ea trebuie să fie atentă, să facă gimnastică, să joace tenis. N-o să uite tenisul în opt luni, trebuie să-și vadă de antrenamente și să sperăm că decizia va fi luată în curând.

Poate că o să joace la US Open. Simona o să-și revină, a fost numărul 1, nu poți să fii mereu numărul 1… dar ea are calități să fie din nou numărul 1”, a mai spus „Nasty”, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT