Sport

Ilie Năstase, reacţie după primul titlu al Simonei Halep din 2022: “Startul este perfect! Dar acum contează Australian Open”. Exclusiv

Simona Halep a câştigat primul titlu din 2022, Melbourne Summer Set. Fostul lider mondial ATP, Ilie Năstase, laudă performanţa Simonei şi speră ca forma bună să fie materializată şi la Australian Open.
09.01.2022 | 16:17
Ilie Nastase reactie dupa primul titlu al Simonei Halep din 2022 Startul este perfect Dar acum conteaza Australian Open Exclusiv
Ilie Năstase şi Simona Halep. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep a început furibund anul 2022 cu un titlu WTA. Românca a câştigat Melbourne Summer Set după ce a trecut în ultimul act de Veronika Kudermetova, scor 6-2, 6-3. Este primul titlu pentru Halep după cel câştigat la Roma în 2020.

Ilie Năstase, reacţie după primul titlu al Simonei Halep din 2022: “Este un start perfect”

Ilie Năstase a vorbit pentru FANATIK despre victoria româncei de la Melbourne, spunând că forma bună arătată în această săptămână îi dă mari speranţe la Australian Open, turneul care contează cu adevărat:

ADVERTISEMENT

“Este un start perfect pentru Simona Halep. Chiar dacă vorbim de un turneu mai mic, forma arătată, încrederea, sunt la un nivel mare şi acum contează ca toate acestea să se vadă la Australian Open. 

Mă bucur că nu joacă la Sydney. De asta mă bucur cel mai mult. A jucat o săptămână aici, îi ajunge. Dacă s-ar fi dus şi acolo şi ar fi ajuns în fazele finale sau ar fi câştigat turneul, ar fi ajuns obosită la Australian Open. E foarte important”, a spus Năstase.

ADVERTISEMENT

“Nici Marcu, nici Dobre, nici taică-su, nici eu, nu putem să îi mai dăm niciun sfat când e pe teren”

Fostul lider mondial ATP a lăudat şi echipa Simonei Halep, dar susţine că odată ce intră pe teren, nimeni nu poate să îi mai dea niciun sfat:

“Adrian Marcu, Daniel Dobre sunt foşti jucători de tenis, au experienţă mare şi în antrenorat, este foarte bine pentru Simona. Dar odată ce a intrat pe teren, nu poate să îi mai spună nimeni nimic. Este doar ea.

ADVERTISEMENT

Nici Marcu, nici Dobre, nici taică-su, nici eu, nu putem să îi mai dăm niciun sfat când e pe teren. Va avea o săptămână în care să se pregătească pentru Australian Open şi la ce formă a arătat până acum, poate să arate lucruri bune”, a spus Năstase.

Pentru Simona Halep este al 23-lea titlu WTA al carierei. Campioana noastră a ajuns cel mai departe la Australian Open în anul 2018, când a jucat finala, pierdută la mare luptă împotriva danezei Caroline Wozniacki, scor 6-7(2) 6-3 4-6.

ADVERTISEMENT

Nu l-a uitat pe Cahill: “Mulțumesc și lui Darren Cahill, l-am văzut pe ecrane. Este în continuare în familia mea”

După victoria de la Melbourne, Simona Halep s-a declarat foarte bucuroasă de acest succes şi nu l-a uitat nici pe Darren Cahill, fostul ei antrenor:

“Este minunat să am un nou discurs aici, pe acest teren. Acum trei ani, după finala Australian Open, am vorbit ca învinsă. Veronika, te felicit. Poate nu ai jucat cel mai bun tenis al tău, dar îți urez succes la Australian Open. Mulțumesc echipei mele, știu că nu este ușor să lucreze cu mine. Dar haideți să continuăm cu victoriile, îmi place acest sentiment.

Mulțumesc și lui Darren Cahill, l-am văzut pe ecrane. Este în continuare în familia mea, chiar dacă nu mai face parte din echipă. Felicit organizatorii, condițiile sunt foarte bune, ne simțim în siguranță”, a declarat Simona Halep după meci.

Simona Halep nu va evolua în turneul de la Sydney şi săptămâna viitoare se va pregăti pentru Australian Open, turneu care se va desfăşura între 17 şi 30 ianuarie.

  • 23 de titluri WTA are Simona Halep
  • 30 de ani are românca

 

ADVERTISEMENT
Tags: