Sport

Ilie Năstase, sfat de campion pentru Simona Halep: „Federer e deștept! Asta ar trebui să facă și ea”

Ilie Năstase i-a oferit un plan de bătaie Simonei Halep pentru a putea să continue să joace tenis la nivel înalt, așa cum face Roger Federer.
20.08.2021 | 16:52
Ilie Nastase sfat de campion pentru Simona Halep Federer e destept Asta ar trebui sa faca si ea
ADVERTISEMENT

Simona Halep a suferit o nouă accidentare la Cinncinatti și ar putea rata ultimul turneu de Grand Slam al anului, cel de la US Open, după ce a suferit o contractură în meciul cu poloneza Magda Linette.

Cea mai bună jucătoare de tenis din România a avut un sezon de coșmar, presărat cu multe accidentări, iar unele voci sunt sceptice, spunând că Simona Halep nu va mai putea să joace la nivel înalt și s-ar putea de retrage. Nu e de acord și Ilie Năstase care are alternativa pentru sportiva noastră.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să adopte strategia lui Roger Federer

Ilie Năstase crede că Simona Halep ar putea să își schimbe strategia și să atace doar turneele importante pentru a pune capăt acestei sarabande de accidentări: „Federer e deștept! Joacă doar câteva turnee. Cred că asta ar trebui să facă și Simona”.

Fostul mare tenismen este totuși îngrijorat de acccidentările repetate ale Simonei și e de părere că ar trebui să facă niște investigații mai amănunțite: „E greu pentru ea pentru că s-a accidentat mereu la gleznă și chiar la coapsă. Trebuie să îi dea de gândit și să aștepte mai mult. Să meargă să se controleze”.

ADVERTISEMENT

Una dintre explicații ar fi din punctul său de vedere uzura extraordinară la care a fost supusă Simona și eforturile incredibile de a se menține la un nivel înalt, fiind în top zece nu mai puțin de șapte ani: „Ea știe cel mai bine. Poate a jucat prea mult tenis. Eu văd doar la televizor, nu am legătură cu ea”.

Ilie Năstase: „Nu e o problemă dacă stă o lună-două!”

Ilie Năstase nu își face griji chiar dacă Simona ar lipsi încă opt săptămâni, singurul aspect negativ fiind faptul că va pierde foarte multe puncte în clasamentul WTA: „Nu cred că o să aibă probleme, dar depinde cât de grele sunt accidentările. Nu e o problemă dacă stă o lună-două. Dacă nu joacă probabil nu își primește punctele”. 

ADVERTISEMENT

Chiar și în aceste condiții, „Nasty” nu își face probleme în privința viitorului tenisului feminin din România, unde avem foarte mult talent și la nivel de copii și juniori: „La fete avem. Sunt șase-șapte fete în prima sută care sunt extraordinare. Avem viitor. Nu știu de ce. Acum sunt fetele. Sper ca băieții să vină din urmă”.

Un alt subiect abordat a fost și cel al academiei de tenis a lui Ion Țiriac, unde vor apărea viitorii campioni ai tenisului masculin românesc: „Suntem puțin în urmă față de țările civilizate. Bagă bani mulți în sport ca să bage foarte puțin în sănătate. Banii băgați în sport înseamnă sănătate. Copiii ăștia nici nu știu să meargă dar să mai alerge. Sunt la început copiii la stadiul de inițiere și trebuie să le dăm o șansă câțiva ani. Ei pot fi viitori campioni”, a spus Ilie Năstase pentru PRO X.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Năstase despre FCSB

Ilie Năstase a comentat și conflictul dintre FCSB și CSA Steaua și l-a pus la colț pe Florin Talpan: „Nu văd cum o să se rezolve. Am ajuns ca un colonel să dirijeze ministrul Apărării și pe toată lumea. Se putea înțelege cu Becali. A băgat bani si trebuie să fie respectat. Dacă nu era el….”.

„Nasty” se bucură în același timp de numirea lui Edi Iordănescu că antrenor principal al FCSB și consideră de fapt este vorba despre un cuplu de antrenori: „E un lucru bun. Participă si Anghel Iordănescu, discută cu tatăl lui și e bine să ai doi antrenori de valoare. Proprietarul trebuie să își ia un manager-doi și ei răspund”.

ADVERTISEMENT