Ilie Năstase, anunţ important de la ITF: “Trăiesc din nou!”

Gabriel Esanu   
in Stiri sportive
07/02/2018, 13:52
Ilie Năstase, anunţ important de la ITF: “Trăiesc din nou!”

Într-un mesaj postat pe contul său de facebook, Ilie Năstase anunţă că i s-au redus sancţiunile aplicate de ITF. Un tribunal independent a decis ca suspendarea pentru evenimentele organizate de ITF să se reducă până pe 23 aprilie 2018, deşi iniţial era până în decembrie 2020. 

În plus, interdicţia de a îndeplini calităţi oficiale, precum funcţia de căpitan nejucător al echipei României din Cupa Fed, a fost redusă cu mai mult de 8 luni, până în august 2019.

“Sunt bucuros să vă anunţ că am obţinut o victorie importantă, chiar dacă nu totală, prin modul în care a fost soluţionat apelul pe care l-am formulat împotriva sancţiunilor care mi-au fost impuse de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

Interdicţia de a primi acces sau acreditări la evenimente ITF a fost aproape înjumătăţită, astfel încât această suspendare va expira în curând, pe 23 aprilie 2018. De asemenea, Tribunalul Independent care a soluţionat apelul meu a confirmat că această suspendare vizează exclusiv turnee ITF (nota mea – precum Cupa Federaţiilor sau Cupa Davis), ceea ce înseamnă că nu se aplică turneelor ATP sau WTA.

În plus, interdicţia de a îndeplini calităţi oficiale (precum funcţia de căpitan nejucător al echipei României din Cupa Federaţiilor) a fost redusă cu mai mult de 8 luni. Sunt de asemenea bucuros să constat că Tribunalul Independent care a soluţionat acest caz a concluzionat atât faptul că nu sunt o persoană rasistă, cât şi faptul că vorbele mele cu privire la copilul dnei Serena Williams nu au avut la bază intenţii rasiste.

Această soluţie a Tribunalului Independent este departe de sancţiunea propusă de arbitrul principal al Barajului din Cupa Federaţiilor organizat anul trecut la Constanţa (suspendarea mea pe viaţă) şi de interdicţiile solicitate iniţial de către ITF (o suspendare de până la 10 ani), dar este mai blândă şi decât decizia completului intern de soluţionare din cadrul ITF.

Eu mi-am învăţat lecţia în urma acestei experienţe, însă sper ca acum să înţeleagă şi dânşii că m-au tratat exagerat. Întrucât voi respecta această soluţie a Tribunalului Independent, nu voi participa la meciurile pe care echipa României le va susţine în acest weekend în Cupa Federaţiilor.

Le urez însă succes fetelor, iar în aproximativ două luni voi putea să fiu din nou alături de ele şi în tribună. În considerarea deciziei Tribunalului Independent, sunt încrezător că nu vor mai exista motive pentru care să îmi fie refuzate accesul sau acreditarea la marile competiţii ATP şi WTA din acest an, precum Turneul de la Madrid, Roland Garros sau Wimbledon, dar nici la turneul WTA de la Bucureşti.

Astfel, sunt fericit că urmează să trăiesc din nou, din tribună, spiritul marilor competiţii de tenis. Mi-am dedicat întreaga viaţă acestui sport şi cred că sunt îndreptăţit să continui să iau parte la acest fenomen. La acest moment nu voi mai oferi comentarii cu privire la acest subiect. Detaliile cu privire la conţinutul soluţiei Tribunalului Independent le vor oferi avocaţii mei, cărora le mulţumesc pentru ajutorul acordat în susţinerea cazului meu”, se notează într-un comunicat oferit de Ilie Năstase.

Ştirea MOMENTULUI

Edi Iordănescu lămurește „cazul Ioniță”: „A fost cea mai dureroasă decizie pentru mine”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.