Life

Iluzia optică ce dă bătăi de cap. Doar geniile găsesc unde se află păianjenul din imagine în mai puțin de 10 secunde

Iluzia optică ce dă bătăi de cap. Doar geniile reușesc să găsească unde se află păianjenul din imagine în mai puțin de 10 secunde.
19.08.2023 | 19:00
Iluzia optica ce da batai de cap Doar geniile gasesc unde se afla paianjenul din imagine in mai putin de 10 secunde
Iluzia optică ce dă bătăi de cap. Foto Bright Side
ADVERTISEMENT

Iluzia optică ce dă bătăi de cap. Este nevoie de un adevărat geniu care să găsească păianjenul din aceste imagini în mai puțin de 10 secunde.

Iluzia optică ce dă bătăi de cap. Doar geniile găsesc repede răspunsul

Această iluzie optică se bazează pe un singur lucru, anume pe faptul că păianjenul respectiv se poate camufla extrem de bine.

ADVERTISEMENT

Vorbim în acest caz despre o imagine cu un peisaj din natură, dar undeva aici este ascuns și un păianjen. Această iluzie poate să-ți testeze și inteligența.

Mai precis, doar geniile poți să găsească în doar câteva secunde unde este păianjenul respectiv. El este bine ascuns undeva printre celelalte elemente ale mediului înconjutător. Tocmai aici este și dificultatea sarcinii pe care tu trebuie să o duci la bun sfârșit.

ADVERTISEMENT

Dacă ai tot căutat și nu ai avut șanse de izbândă, atunci îți vom da noi răspunsul. Păianjenul se află undeva la jumătatea imaginii și dacă te uiți atent vei putea să-i distingi corpul.

Aici e păianjenul
Aici e păianjenul. Foto: Bright side

Ce sunt iluziile optice, de fapt

Iluziile optice sunt fenomene vizuale care ne fac să percepem ceva în mod greșit sau să avem impresia că vedem ceva diferit față de realitate.

ADVERTISEMENT

Aceste iluzii pot fi create prin intermediul manipulării culorii, formei, dimensiunii sau poziției obiectelor într-o imagine sau într-un câmp vizual.

Ele demonstrează modul în care creierul nostru procesează și interpretează informațiile vizuale și pot fi utilizate pentru a evidenția anumite trăsături ale funcționării vizuale și cognitive umane.

ADVERTISEMENT

Iluziile optice pot fi utilizate pentru a explora anumite aspecte ale percepției și a modului în care creierul nostru interpretează informațiile vizuale.

În acest caz, vorbim de o iluzie cognitivă. Aceste iluzii exploatează modul în care creierul nostru organizează și interpretează informațiile vizuale. Ele pot face obiecte să pară a fi grupate sau organizate în moduri diferite, în funcție de felul în care sunt aranjate.

ADVERTISEMENT
Tags: