Life

Iluzia optică ce dă bătăi de cap românilor. Doar geniile găsesc becul în imagine în mai puțin de 12 secunde

Iluzia optică care i-a uimit pe români. Numai geniile reușesc să descopere becul în fotografie, în mai puțin de 12 secunde.
19.01.2024 | 07:45
Iluzia optica ce da batai de cap romanilor Doar geniile gasesc becul in imagine in mai putin de 12 secunde
Iluzia optică care i-a uimit pe români. Numai geniile reușesc să descopere becul în fotografie, în mai puțin de 12 secunde. Sursa foto: romaniatv.net / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Iluzia optică ce dă bătăi de cap românilor. Doar geniile găsesc becul în imagine în mai puțin de 12 secunde. Pentru a afla unde se ascunde obiectul este de ajuns să priviți cu mare atenție culorile și formele!

Iluzia optică care i-a uimit pe români. Numai geniile reușesc să descopere becul în fotografie, în mai puțin de 12 secunde

Iluzia optică care i-a uimit pe români. Numai geniile reușesc să descopere becul în fotografie, în mai puțin de 12 secunde. Foarte puține persoane din întreaga lume află unde se ascunde, de fapt, acest obiect.

ADVERTISEMENT

În felul acesta nu numai că te vei distra, dar este și o modalitate de a vedea cât de bine te descurci. Privește cu mare atenție imaginea din biblioteca în care se află o femeie și mai mulți copii care citesc în liniște.

Făcând abstracție de la toate elementele colorate și frumos așezate pe rafturi poți afla unde se află becul? Ei bine, acesta nu este la locul său obișnuit, ceea ce înseamnă că creierul uman trebuie să fie cu băgare de seamă!

ADVERTISEMENT

Dacă l-ai găsit deja în mai puțin de 12 secunde, atunci te numeri printre genii! Ești o persoană atentă la detalii și care observă lucrurile din preajma sa cu mare lejeritate, fără a fi nevoie de o concentrare uriașă.

Se spune că numai 2% dintre internauți au reușit să găsească în timpul alocat obiectul mult căutat în această iluzie optică care a dat dureri de cap multor oameni, dar și români. Unde se află, de fapt, becul din imagine?

ADVERTISEMENT

În cazul în care ai nevoie de un indiciu pentru a afla adevărul, află că becul se găsește pe primul raft de cărți din încăpere, în partea dreaptă a imaginii. Mai exact, este undeva destul de aproape de piciorul bibliotecarei din poză.

Iluzia optică cu răspunsul corect
Aici se ascunde becul din iluzia optică din bibliotecă. Sursa foto: romaniatv.net / freepik.com. Colaj: Fanatik

Ce sunt iluziile optice și cum se produc

Iluziile optice, denumite și iluzii vizuale, reprezintă o modalitate prin care o imagine apare diferită de forma ei reală. Potrivit experților, acestea îi ajută pe oamenii din lumea întreagă să își dezvolte inteligența.

ADVERTISEMENT

Mai mult, au rolul de a-i face pe curioși să gândească mai bine la cum sunt posibile anumite lucruri. De asemenea, sunt importante pentru a descoperi cum funcționează creierul uman, ajutând la stimularea părții drepte din creier, mai puțin folosită.

Aceste iluzii optice sunt, în realitate, un fel de imagini remanente datorate unor puternice, contrastante alternanțe de luminozitate, de culoare sau de mișcare, care produc o puternică stimulare a zonei optice cerebrale.

ADVERTISEMENT
Tags: