News

Imaginea surprinsă într-o pădure din România și care a pus pe jar pe toată lumea. Puțini oameni au reușit să găsească animalul ascuns în cadru

O imagine surprinsă de un angajat al Romsilva, într-o pădure din Bacău, a pus pe jar pe toată lumea. Puțini au reușit să observe animalul camuflat, asta și pentru că bufnița e expertă în camuflaj.
05.09.2022 | 14:51
Imaginea surprinsa intro padure din Romania si care a pus pe jar pe toata lumea Putini oameni au reusit sa gaseasca animalul ascuns in cadru
Bufnița camuflată în copac. Foto: Realitatea
ADVERTISEMENT

Cei cu un spirit de observație bun au putut observa în imagine o bufniță, pasăre care e expertă a camuflajului. Puțini văd acest lucru cu ochiul liber.

Imagine rară cu o bufniță camuflată

”O bufniță perfect camuflată într-un arbore a fost fotografiată de colegii noștri de la Direcția Silvică, pe raza Ocolului Silvic Comănești. Se poate observa cum penajul bufniței preia coloritul arborilor în care-și are habitatul.

ADVERTISEMENT

Fotografia a fost realizată de colegul nostru Petroiu Catalin, în timpul unei patrule în pădure”, a transmis Romsilva pe pagina oficială de Facebook.

Bufnița în copac
Bufnița în copac

Potrivit specialiștilor, ”camuflajul este metoda care permite organismelor sau obiectelor care în mod normal ar fi vizibile să rămână nedistinse de mediul ambient. Unele exemple sunt liniile zebrei sau uniforma soldatului modern”.

ADVERTISEMENT

În regnul animal, bufnița cu urechi lungi e considerată ființa care se pricepe atât de bine la camuflaj că poate fi considerată invizibilă.

La fel ca aproape orice altă specie de bufniță, bufnița cu urechi lungi vine în nuanțe de maro, negru, gri pentru a-i permite mai bine să se amestece în mediul înconjurător. Chiar și în timpul zilei, este greu de văzut, deoarece se odihnește pe trunchiul unui copac.

ADVERTISEMENT

Găsită în America de Nord, Eurasia, Europa și Asia, această pasăre își mărește camuflajul natural cu bătăi aproape tăcute ale aripilor. Rezultatul e sigur, astfel că prada nici nu vede și nici nu aude pasărea apropiindu-se.

Bufnița cu urechi lungi seamănă cu bufnița cu corn prin faptul că are smocuri de urechi, dar este mai mică și mai subțire. Asta nu înseamnă că este o pasăre mică. Bufnița poate avea o lungime de 30 până la 40 de centimetri și are o anvergură a aripilor de aproape un metru.

ADVERTISEMENT

În România, cea mai cunoscută bufniță e Buha, numită știițific Bubo Bubo. Ciuful de câmp, cucuveaua și ciuvica sunt alte bufnițe răspândite în țara noastră.

ADVERTISEMENT