News

Imagini apocaliptice din California. Un puternic incendiu de vegetație a scăpat de sub control

Salvatorii depun eforturi considerabile pentru a opri propagarea flăcărilor devastatoare. Au fost mobilizați peste 200 de pompieri.
31.07.2023 | 10:39
Imagini apocaliptice din California Un puternic incendiu de vegetatie a scapat de sub control
Imagini apocaliptice din California. sursa foto Facebook Ran Cartwright
ADVERTISEMENT

Imagini apocaliptice din California, acolo unde a izbucnit un incendiu de vegetație care pare devastator, în Rezervaţia naturală Mojave. Flăcările se extind în statul Nevada, potrivit Associated Press.

Imagini apocaliptice din California

Focul a scăpat de sub control, iar pompierii depun eforturi considerabile să oprească propagarea acestuia. Acționează peste 200 de salvatori, încercându-se stingerea flăcărilor atât de la nivelul solului, cât și din aer.

ADVERTISEMENT

Mai mult, un pompier care participa la misiunea de stingere a incendiului a fost rănit. Se pare că focul a izbucnit pentru prima dată în ursul zilei de vineri, lângă Caruthers Canyon, iar acum se propagă cu rapiditate.

Deocamdată nu se cunoaște cauza izbucnirii focului, dar este influențat de seceta și vântul puternic din regiune. Din păcate, meteorologii nu au vești prea bune privind evoluția vremii nici în următoarele zile.

ADVERTISEMENT
Imagini apocaliptice din California. incendiu California, Rezervaţia naturală Mojave 2
Imagini apocaliptice din California. sursa foto Facebook Mojave National Preserve

Potrivit acestora, intensificările vântului și creșterea umidității ar putea duce la apariția furtunilor. La ora actuală, flăcările sunt înalte de șase metri în anumite zone, potrivit sursei citate. Au fost distruși peste 284 de kilometri pătraţi de tufişuri de deşert, ienupăr şi păduri de arbori.

Peste 1.300 de oameni au fost evacuați

Oamenii au primit recomandări privind evitarea călătoriilor pe drumurile din Nevada. De asemenea, peste 1.300 de locuitori au fost evacuați, sâmbătă, din casele lor, în apropierea comunităţii Aguanga.

ADVERTISEMENT

Se pare că rezervația este vulnerabilă la incendii și din cauza creșterii explozive a vegetației din regiunea respwectivă, care s-a produs în urma ploilor adundente de la începutul acestui an.

În urma incendiului au apărut vârtejuri de foc sau tornade de foc. „Au potențialul de a răspândi jarul pe distanțe lungi și pot declanșa noi incendii înaintea frontului principal de incendiu.

ADVERTISEMENT

Vârtejurile suplimentare de foc își pot schimba direcția brusc, făcându-le imprevizibile și dificil de anticipat.”, a transmis Ashley Nickerson, meteorolog la Serviciul Național de Meteorologie din Las Vegas, pentru Los Angeles Times.

ADVERTISEMENT