News

Incendiu puternic la Cluj Napoca. Trei case au fost afectate, mai multe mașini distruse. Focul a fost stins. Update

Un incendiu puternic a devastat o hală și locuințe din cartierul Mărăști din Cluj-Napoca, fiind emis mesaj RO-ALERT pentru a avertiza populația.
29.07.2023 | 00:21
Incendiu puternic la Cluj Napoca Trei case au fost afectate mai multe masini distruse Focul a fost stins Update
Foto:Dezastru în Cluj-Napoca: Incendiu puternic la o hală și locuințe. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT
28-07-2023
21:24

Incendiul a fost lichidat după două ore

După două ore, incendiul de vineri seară de pe strada Luncii din Cluj-Napoca a fost stins, anunță ISU Cluj.

”Incendiul este lichidat, se caută eventuale focare ascunse. La o primă estimare, suprafața afectată este de aproximativ 1500 mp”, au spus pompierii.

În ceea ce privește pagubele, sursa citată notează că în hală erau parcate atât autoturisme, cât și utilaje. Acestea au fost distruse în totalitate.

Conform estimărilor, sunt cel puțin 5 autoturisme distruse, însă pagubele vor fi stabilite de abia după ce intervenția va fi finalizată. 

28-07-2023
19:50

Un pompier s-a intoxicat

În timpul intervenției la incendiul care a izbucnit, vineri seară, într-o hală din Cluj-Napoca, unul dintre pompieri s-a intoxicat cu fum și a fost dus de urgență la spital.

“Un pompier a suferit o intoxicație cu fum și a fost transportat la spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate”, au anunțat recent reprezentanții ISU Cluj. 

Potrivit sursei citate, “la o primă estimare, suprafața afectată este de aproximativ 1.500 mp”.

“Nu avem victime şi incendiul este localizat fără a mai exista risc de extindere la imobilele din apropiere. O hală / depozit a ars în totalitate, cel puţin 2 case sunt afectate. După stingerea completă a incendiului, vom face evaluarea finală.

În cazul în care este nevoie, asigurăm locuințe de urgență celor afectați de incendiu”, a mai transmis primarul, referindu-se la mobilizarea exemplară a pompierilor “, a precizat Emil Boc, edilul orașului.

 

 

Vineri seara, un puternic incendiu a izbucnit la un depozit din zona cartierului Mărăști din Cluj-Napoca, provocând panică și distrugeri semnificative. Focul s-a răspândit cu rapiditate în zona locuințelor din apropiere, iar autoritățile au fost nevoite să emită mesaje RO-ALERT pentru a avertiza populația.

Un incendiu violent la Cluj

Hală depozit UNIX, situată pe strada Luncii, a fost cuprinsă de flăcări, iar norul dens de fum s-a înălțat la înălțimi impresionante. Pompierii clujeni au intervenit de urgență, mobilizând trei autospeciale și o autoscara de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

“A fost anunțat un incendiu de hală pe strada Luncii. Intervenim cu trei autospeciale și autoscara de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Din păcate, incendiul a extins și la acoperișul unor locuințe din vecinătate, lăsând în urmă pagube semnificative atât la proprietățile afectate, cât și la autoturismele din interiorul halei.

ADVERTISEMENT

În acest context, autoritățile au venit cu un mesaj special, confirmând că până în acest moment nu au fost raportate victime. Totuși, degajările masive de fum au determinat trimiterea unui mesaj RO-ALERT, îndemnând cetățenii să fie precauți și să evite zona afectată.

“Nu sunt victime până acum, iar din cauza degajărilor mari de fum a fost transmis mesaj RO-Alert”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

ADVERTISEMENT

Echipele de intervenție încearcă să țină sub control flăcările și să evite propagarea incendiului la alte clădiri din apropiere. Cauza izbucnirii focului și amploarea pagubelor rămân deocamdată subiecte de investigație. Localnicii urmăresc cu inima strânsă evoluția situației și speră ca eforturile pompierilor să stingă incendiul și să evite pierderile umane vor avea succes.

Incendiu de proporții în Eforie Sud

Momente de groază au marcat ziua de marți, 25 iulie, pentru 100 de turiști care au fost cazați într-o pensiune din Eforie Sud. Incendiul a izbucnit în subsolul clădirii, alertând proprietarii care au solicitat imediat intervenția pompierilor.

ADVERTISEMENT

Flăcările s-au manifestat în subsolul pensiunii, unde se aflau peste 100 de persoane cazate. Cu promptitudine, autoritățile au evacuat turiștii, ferindu-i astfel de fumul dens care ar fi putut deveni înecăcios. Echipele de salvare au intervenit rapid și au reușit să stingă incendiul înainte ca acesta să se extindă la alte părți ale clădirii.

La fața locului au sosit mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea pentru a face față situației de urgență. Din fericire, camerele în care erau cazați turiștii nu au fost afectate de incendiu.

Pensiunea dispunea de 42 de spații de cazare, având două etaje și o mansardă. În timpul intervenției, salvatorii au avut grijă și de cei 38 de copii care se aflau printre persoanele evacuate, asigurându-se că niciunul dintre turiști nu a fost rănit în urma incidentului.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: