News

Imagini cu momentul în care Dan Barna a fost lovit de o mașină. Accidentul, chiar pe trecerea de pietoni

Au apărut primele imagini cu Dan Barna, lovit de o mașină. Momentul accidentului a fost surprins pe camerele de supraveghere.
02.04.2023 | 13:27
Imagini cu momentul in care Dan Barna a fost lovit de o masina Accidentul chiar pe trecerea de pietoni
Deputatul Dan Barna a fost lovit de o mașină în timp de traversa strada / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Primele imagini cu Dan Barna, lovit de o mașină pe trecerea de pietoni, au fost făcute publice.

Nu se spune ce culoare avea semaforul în momentul în care Dan Barna a fost lovit de mașină

Dan Barna a suferit un accident de circulație, vineri, 31 martie, în jurul orei 19:30. Deputatul a fost lovit de o mașină chiar pe trecerea de pietoni, în timp ce traversa strada, în zona bulevardului Ion Mihalache.

Imaginile cu momentul în care Dan Barna a fost lovit de o mașină nu lămuresc împrejurările în care accidentul s-a produs. De exemplu, din imagini nu este clar dacă intersecția era semaforizată sau ce culoare avea semaforul. În schimb, se poate vedea că înainte de momentul impactului, o altă mașină a trecut cu viteză peste trecerea de pietoni.

ADVERTISEMENT

Dan Barna nu avea voie să traverseze pe trotinetă

O altă situație discutabilă este modul în care Dan Barna se angajează în traversarea străzii. În comunicatul poliției, se specifică faptul că liderul USR ”traversa drumul public pe o trotinetă electrică”.

În acest caz, Dan Barna ar fi trebuit amendat (4-5 puncte amendă). Legea prevede obligația conducătorilor de trotinete electrice de a se da jos în momentul în care traversează o trecere de pietoni. La fel și dacă virează stânga sau dreapta, în intersecție.

ADVERTISEMENT

La scurtă vreme după ce Dan Barna a fost lovit de o mașină, poliția a ajuns la fața locului. Deputatul a refuzat, inițial, să meargă la spital, însă ulterior s-a răzgândit, și a mers la Floreasca, potrivit Hotnews

Inițial, Dan Barna a refuzat transportul la spital

Pentru că așa prevede protocolul, medicii au sesizat poliția, care s-a deplasat la spital. Aici, Barna a fost audiat ”în vederea efectuării cercetărilor și pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul de circulație”.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Ce spune Dan Barna despre accident

Nici Dan Barna, după ce a fost lovit de o mașină, nu a oferit prea multe informații despre accident. „Pentru că au apărut mai multe informații pe surse. În această după amiază, am fost implicat într-un incident rutier, am fost acroșat de o mașină pe o trecere de pietoni semaforizată din Capitală.

ADVERTISEMENT

Mulțumesc medicilor de la Spitalul Floreasca pentru grija lor, starea mea de sănătate este bună. Urmările nu sunt grave, trebuie doar ceva repaus. Mulțumesc, de asemenea, polițiștilor de la Brigada Rutieră pentru profesionalism și promptitudine”, a scris Dan Barna pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: