News

Imagini cutremurătoare din Ucraina! Despărțiri, disperare și lacrimi printre bombardamente: “Mi-a dat în grijă propriii copii”

Imagini cutremurătoare au devenit virale în mediul online! Invazia Rusiei în Ucraina a propus mai multe clipuri cu despărțiri, revederi emoționante sau promisiuni făcute în plin război
28.02.2022 | 18:04
Imagini cutremuratoare din Ucraina Despartiri disperare si lacrimi printre bombardamente Mia dat in grija propriii copii
Imaginile disperării în Ucraina după invazia Rusiei! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Întreaga lume a privit șocată invazia Rusiei în Ucraina, loc de unde mai multe imagini cutremurătoare au devenit virale pe internet. Familii întregi nevoite să-și părăsească locuințele, blocuri atinse de rachete, morți, răniți, refugiați, toate au fost prezentate publicului larg cu ajutorul internetului și televiziunilor.

Imagini emoționante din Ucraina!

Cele mai mari orașe ale Ucrainei au rezistat până în acest moment asediului, însă prețul plătit este unul uriaș. Mai multă clădiri s-au făcut una cu pământul, există câteva sute de oameni care și-au pierdut viața și la fel de mulți care au nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Harkov și Kiev au devenit cele mai căutate orașe pe internet și rezistența autorităților de aici, dar mai ales a bărbaților care au rămas să lupte a fost aplaudată la scenă deschisă. De altfel, după ce s-a instituit legea marțială, niciun bărbat cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani nu a mai avut voie să părăsească țara.

Decizia a venit cu zeci de mii de despărțiri, de gânduri înfiorătoare și cu imagini pe care omenirea nu le mai credea posibile pentru perioada în care trăim.

ADVERTISEMENT

„Dragoste pe timp de război. În gara din Lvov, bărbații își aduc soțiile sau prietenele, iar apoi se pregătesc de luptă. În trenurile disperării care duc refugiații în Polonia urcă doar femeile și copiii”, a notat Cristi Popovici, jurnalist trimis de Antena 3 chiar în mijlocul evenimentelor. A atașat și câteva secvențe care au descris perfect ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Prizonierii ruși, copii de 17 ani, în lacrimi

Clipurile video de pe mai multe reţele de socializare arată cât de speriaţii sunt și soldaţii ruşi trimiși să lupte într-un război care nu e al lor. Adolescenţi de 17 ani deveniți prizonieri de război nu își ascund lacrimile.

ADVERTISEMENT

Doi copilași din Ucraina au trecut granița alături de o străină

Alte imagini care au răscolit au fost cele în care coi copilași, două suflețele pure și care n-ar avea voie într-o lume normală să știe ce înseamnă acela un război, au trecut granița alături de o străină.

Cum tatăl lor nu putea să părăsească țara, acesta a fost nevoit să ia o decizie cruntă. Ca să-și salveze copiii, bărbatul a rugat o străină să-i treacă frontiera.

ADVERTISEMENT

„Tatăl lor mi i-a dat, pur şi simplu. A avut încredere în mine, mi-a lăsat şi paşapoartele celor mici ca să-i trec graniţa”, a mărturisit Nataliya Abelyeva, femeia care i-a salvat pe cei doi copilași.

Mama lor îi aștepta de cealaltă parte a graniței. Femeia și-a îmbrățișat emoționată fiica și fiul pentru câteva minute bune. Cu ochii în lacrimi i-a mulțumit pentru gestul făcut celei care a fost de acord să-i însoțească și călăuzească micuții pe drum.

Bebeluși mutați într-un adăpost antiaerian

Imagini emoționante au fost postate și de jurnaliștii de la New York Times cu mai mulți bebeluși născuți prematur. Având nevoie de îngrijire medicală, micuții au fost mutați într-un adăpost antiaerian din Ucraina.

Alături de ei au mers și doctori, dar și asistente. Pe filmare se poate vedea cum bebelușii sunt așezați unul lângă celălalt și sunt îngrijiți pe cât posibil și legănați de personalul medical.

Cu toții au coborât într-un adăpost improvizat la un nivel inferior al clădiri spitalului din regiunea Dnipro. „Aceasta este realitatea noastră”, nu a ezitat să transmită lumii întregi un doctor în vârstă de 51 de ani.

Imnul Ucrainei cântat din toate colțurile țării

Alte imagini cutremurătoare au apărut dintr-un orășel aflat la 100 de kilometri de Kiev, Cerkasî. Acolo, oamenii s-au adăpostit în subsoluri pentru a scăpa de bombele Rusiei și au cântat imnul național al Ucrainei.

La fel s-a întâmplat și cu o femeie care a început să cânte imnul de stat în timp ce strângea resturile de geam. Ferestrele casei în care locuia s-au făcut praf în urma bombardamentelor.

ADVERTISEMENT