Life

Imagini de basm în munții Bucegi în urma zăpezii depuse. Turiștii, impresionați

Imagini de basm au fost surprinse în munții Bucegi. Zăpada care s-a depus îi impresionează pe turiști și nu numai. Un spectacol al naturii.
23.01.2024 | 08:54
Imagini de basm in muntii Bucegi in urma zapezii depuse Turistii impresionati
Ce imagine din munții Bucegi a postat un meteorolog. Sursa foto (ilustrativ): Călătorii în sălbăticie
ADVERTISEMENT

Pe munții Bucegi se află acum un adevărat spectacol al naturii. Ninsoarea de zilele acestea a format straturi groase de zapadă aici, creându-se imagini de basm. Turiștii, și nu numai, au rămas impresionați de frumusețea peisajului așternut.

Imagini unice de pe munții Bucegi în plină iarnă. Zăpadă a creat un peisaj de poveste

Este binecunoscut faptul că iarna își face cel mai bine simțită prezența la munte. Aici temperaturile sunt mai scăzute decât în restul zonelor din țară, dar și peisajele pe care le oferă straturile groase de zăpadă îți taie respirația. Sunt fascinante.

ADVERTISEMENT

Cei care se încumetă să urce în Bucegi pe această vreme, care de altfel este destul de riscantă, pot fi martori la imagini unice, care se pot observa și mai clar din stația meteo de la Vârful Omu, situată la o altitudine de peste 2500 de metri.

În stație stau adăpostiți meteorologi, aceștia făcând publice fotografii de la fața locului. Clădirea a fost acoperită toată de zăpadă la finalul weekendului. A fost posibil după mai bine de 150 de ore de viscol puternic.

ADVERTISEMENT

Vântul a suflat zilele acestea în munții Bucegi cu o viteză foarte mare, de peste 120 de km per oră. După ce vremea s-a liniștit, meteorologii au arătat aspectul stației meteo de pe Vârful Omu. Era toată acoperită de un alb imaculat și cu greu s-a ieșit din ea.

Meteorologii de serviciu au trebuit să folosească o rangă pentru a ieși din stație, conform explicațiilor lor. Radu Manta este unul dintre ei și a scris în dreptul unei fotografii pe care făcut-o stației: ”Cum doriți cabana? Cu frișcă”, a notat expertul.

ADVERTISEMENT

”Nu pot să cred că e real”/”O imagine de poveste! Sa fiți fericiti ca ați intrat pe acel tărâm!”/”Ești binecuvântat cu atâta frumusețe! Ești mai aproape de Dumnezeu!”, sunt o parte dintre reacțiile oamenilor la postarea meteorologului Radu Manta.

Risc mare de avalanșă în munții Bucegi și munții Făgăraș

Dincolo de frumusețea montană pe timp de iarnă, meteorologii ne avertizează și că riscul de avalanșă este foarte mare, atât în munții Bucegi, cât și în Făgăraș. Pe o scară de la unu la cinci, gradul de pericol este de trei, mai ales la peste 1800 de metri altitudine.

ADVERTISEMENT

”În masivele Bucegi şi Făgăraş, la peste 1.800 m, se pot declanşa avalanşe de placă la supraîncărcări, riscul declanşării avalanşelor va fi însemnat (3); sub 1.800 m, riscul va fi moderat (2)”, au comunicat specialiștii de la Centrul Meteorologic Transilvania de Sud.

ADVERTISEMENT