News

Exclusiv. Imagini de la testarea Covid a românilor în aeroporturile din Grecia! „Unul singur dacă iese pozitiv, ne bagă pe toţi în carantină!”

02.07.2020 | 09:25
Exclusiv Imagini de la testarea Covid a romanilor in aeroporturile din Grecia Unul singur daca iese pozitiv ne baga pe toti in carantina
ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu mai mulți turiști români aflați în avioanele blocate pe aeroporturile din Grecia și a aflat de ce au fost testați Covid aceștia înainte să calce pe tărâm elen. Astfel, deși oficial autoritățile nu le-au transmis nimic, cei care prelevau probe au încercat să le dea de înțeles motivul pentru care se întâmplă întreaga acțiune.

Cel mai mult de suferit au avut cei care au plecat în sejur de 7 zile în insula Creta. La Aeroportul Heraklion, al doilea cel mai aglomerat din Grecia, a fost testată fiecare persoană care a venit din România, indiferent de locul de plecare, București sau Cluj Napoca.

ADVERTISEMENT

Conform mărturiilor, testarea a ținut peste 4 ore și a avut loc chiar în aeroport, în văzul tuturor. „A fost o umilință maximă, eu așa am perceput-o atât timp cât toți ceilalți turiști străini erau lăsați să intre fără nicio altă problemă.

Motivul pentru care au fost testați românii pe aeroporturile din Grecia!

Au mai aterizat avioane din alte țări, toți au făcut imediat formalitățile și și-au văzut de concedii. Pe noi ne lua cu biletul de avion în mână și un act de identitate și ne testau. Unul câte unul”, a spus exclusiv pentru FANATIK, Tudorache Cosmin, un turist român care a ajuns în cele din urmă la locul său de cazare, dar cu o întârziere serioasă.

ADVERTISEMENT

Oamenii au tratat cu respect solicitarea grecilor, deși Ministerul Afacerilor Externe a comunicat faptul că elenii ar putea face o testare aleatorie.

„Era un fel de spațiu amenajat din mers, cam așa arăta. Ne-au băgat pe toți acolo și ne-au spus că vom fi testați pe rând. Toți. Erau copii care plângeau, părinți care au plecat în concediu să se relaxeze, nu să se umple de nervi”, a continuat bărbatul

ADVERTISEMENT

Aceeași situație s-a petrecut și pe al doilea aeroport al insulei Creta. La Chania, toate avioanele care au aterizat din România au urmat același traseu. Turiștii au fost coborâți din aeronave și trimiși direct la testare.

„Ni s-a spus că venim dintr-o țară nesigură în care au explodat cazurile de coronavirus. Și asta printre dinți.

ADVERTISEMENT

Oficial, cei care prelevau probe au încercat să stea cu zâmbetul pe buze și să facă totul cât mai plăcut. Doar că ne-au ținut ore întregi acolo și ne-am pierdut prima zi de cazare”, a scris pe o rețea de socializare un turist român

Și în Rhodos au fost probleme. „În primul rând că am plecat din țară cu o întârziere înfiorătoare. Trebuia să decolăm la 11.30 și am făcut-o abia la 17.15. Toți pasageriizborului A3 4361 au fost testați obligatoriu de COVID. Prelevare din gât.

Ce informare, ce accept, de GDPR. Am sfârșit prin a fi umilită într-o țară spre care m-am dus tocmai pentru transparență. Și acum așteptăm rezultatul testului la hotel, cu îndoieli, cum ar fi dacă”, a spus și Liliana Zodieru.

„Știți ce este înfiorător? Că un singur test dacă iese pozitiv, atunci ajungem cu toții în centre de carantinare. Am fost 200 în avion și habar n-am cine sunt 198 dintre ei”, a mai adăugat Tudorache Cosmin

Culmea, autoritățile din Grecia au ridicat din umeri și au transmis că testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. „Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică”, arăta Ministerul Turismului de la Atena într-un comunicat.

ADVERTISEMENT
Tags: