News

Imagini din dronă ale catastrofei de la Ferma Dacilor. Mărturii ale celor scăpați din incendiu. Video

Imaginile surprinse de o dronă arată amploarea incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor, din care au mai rămas în picioare doar pereții.
26.12.2023 | 14:10
Imagini din drona ale catastrofei de la Ferma Dacilor Marturii ale celor scapati din incendiu Video
Incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor/ Foto: Facebook - DSU
ADVERTISEMENT

Focul izbucnit la Ferma Dacilor a mistuit pensiunea aproape în totalitate, astfel că doar pereții din piatră au mai rămas din pensiune, arată imaginile filmate cu ajutorul unei drone și difuzate de către Antena 3. La această oră pompierii încă mai caută trupurile a două persoane date dispărute.

Incendiul s-a extins cu mare repeziciune, iar pompierii nu au putut să-l oprească întrucât o mare parte a edificiului era din lemn, iar pe acoperiș era pusă trestie. Din dronă mai pot fi recunoscute doar delimitările făcute de pereți între camere.

ADVERTISEMENT

Începe să se contureze ipoteza unei incendieri deliberate a localului de către una din persoanele care erau găzduite acolo ca urmare a unui conflict domestic ce a degenerat. După ce ar fi bătut-o pe soție, un bărbat ar fi pornit focul de la bucătărie.

Eu, când am venit aici, am înțeles că un cetățean și-a bătut soția, a făcut un scandal monstru și probabil că cineva i-a zis să părăsească incinta… A umplut-o de sânge pe soție. Și el, de nervi, s-a apucat… S-a făcut că se duce, s-a liniștit și, între timp, în bucătărie undeva acolo, a pus foc. A plecat, ei dormeau că s-a întâmplat încoace, spre 5 dimineața. Toată lumea dormea”, a declarat un apropiat al familiei patronilor pensiunii.

ADVERTISEMENT

Cadavrul copilului găsit printre ruine se pare că ar fi al băiatului patronului de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu. Însă, deocamdată, autoritățile nu au anunțat identificarea certă a niciuneia dintre victimele incendiului.

Fiica mea este soția patronului. A simțit că este fum și l-a sculat pe el și așa au reușit de s-au salvat și au plecat. Are doi copii și un copil nu a reușit să-l salveze. Era cu alți copii, se juca în altă cameră”, a declarat bunica copilului pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Eforturile pompierilor de a identifica vicitimele și cauzele incendiului sunt susținute de o echipă de criminaliști, trimisă de către Poliția Română. „Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta”, a transmis IGPR.

Prefectul de Prahova, Virgil Nanu, a afirmat că pensiunea Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu, ultima amendă dată patronului datând din anul 2019, când au fost descoperite mai multe nereguli.

ADVERTISEMENT