News

Imagini dramatice dintr-un avion FlyDubai. Pasagerii, aflați în întuneric, au auzit zgomote similare focurilor de armă. Ce s-a întâmplat. Video

Clipe de panică la bordul unei aeronave FlyDubai cu 167 de pasageri la bord, decolată din capitala Nepalului. Unul dintre motoare a luat foc în aer.
26.04.2023 | 16:14
Imagini dramatice dintrun avion FlyDubai Pasagerii aflati in intuneric au auzit zgomote similare focurilor de arma Ce sa intamplat Video
Panică la bordul unui avion FlyDubai
ADVERTISEMENT

Pe rețelele de socializare au apărut au apărut imagini dramatice filmate într-un avion, care arată momentul în care unul dintre motoarele aeronavei s-a defectat. După cum se pate vedea în videoclip, pasagerii stau în întuneric, după ce avionul FlyDubai Boeing 737-8KN a decolat din Kathmandu, când în partea din au început să se audă zgomote ca focurile de armă.

Avionul a aterizat de urgenţă

Pasagerii stăteau confuzi pe scaune, în timp ce în spatele lor zgomotele ca de mitralieră erau însoţite de flăcări intermitente. Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, când o pasăre intrat în motorul aeronavei, după care acesta a luat foc.

ADVERTISEMENT

În avion se aflau 167 de pasageri și membri ai echipajului. Compania aeriană FlyDubai a transmis ulterior că unul dintre motoarele avionului a luat foc imediat după decolarea de pe aeroportul din capitala Nepalului, însă situația a fost remediată în scurt timp, iar aeronava și-a continuat zborul.

Rămas doar cu un singur motor funcţional, avionul, a decolat la ora locală 9:30, a efectuat o aterizare de urgență la Tribhuvan, principalul aeroport internațional, care deservește orașul Kathmandu. La scurt timp, Aeroportul Internațional Tribhuvan a raportat că avionul și-a reluat zborul spre Dubai, piloții asigurându-se că indicatorii de la bord sunt în regulă.

ADVERTISEMENT

La începutul anului, un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbuşit la 200 km de capitala Kathmandu, în cel mai grav accident aviatic din această ţară din ultimii 30 de ani. Căpitanul aeronavei, Kamal K.C., avea o experiență de peste 21.900 de ore de zbor.

Aproximativ 350 de persoane au murit începând din anul 2000 din cauza prăbuşirii avioanelor sau elicopterelor în Nepal, ţară unde se află opt dintre cele mai înalte 14 vârfuri muntoase din lume, inclusiv Everest, şi unde condiţiile meteorologice se pot schimba brusc.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în urmă cu mai puţin de o jumătate de an, un avion operat de compania privată tanzaniană Precision Air s-a prăbuşit în Lacul Victoria, din Tanzania, în momentul în care se pregătea de aterizare pe aeroportul din Bukoba, oraş-port din nord-vestul ţării, situat pe malul vestic al lacului Victoria.

“A avut loc un accident cu un avion (al companiei aeriene) Precision Air care (…) s-a prăbuşit în apă la circa 100 de metri de aeroport”, a declarat comandantul poliţiei regionale William Mwampaghale ziariştilor, pe aeroportul Bukoba.

ADVERTISEMENT

Presa locală a scris că 49 de persoane erau înscrise pe lista de pasageri, iar 15 dintre ele au fost salvate. Imagini şi înregistrări video de la locul accidentului, care au circulat pe social media, arată avionul aproape scufundat, doar coada aeronavei este vizibilă deasupra apei.

ADVERTISEMENT