News

Zeci de morți după ce un avion s-a prăbușit în Nepal. Ultima fotografie din avionul morții, postată de o rusoaică. Update

Cel puțin 40 de oameni au murit după ce un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbușit lângă aeroportul Pokhara din Nepal.
15.01.2023 | 14:52
Zeci de morti dupa ce un avion sa prabusit in Nepal Ultima fotografie din avionul mortii postata de o rusoaica Update
Avion prăbușit în Nepal. Foto: India Times
ADVERTISEMENT
15-01-2023
12:55

Ultima imagine din avionul morții

O rusoaică a fost persoana care a postat ultima imagine din avionul care s-a prăbușit în Nepal. Conform Izvestia, femeia era încântată să plece spre Nepal și s-a fotografiat în avion.

Femeie din Rusia
Femeie din Rusia

Din păcate pentru pasageri, avionul s-a prăbușit și, cel mai probabil, nu există supraviețuitori. Un localnic din Nepal a filmat parțial momentul prăbușirii, însă cel mai probabil s-a speriat și nu se vede clar cum aeronava a lovit solul.

 

Avionul companiei nepaleze Yeti Airlines s-a prăbușit după ce a decolat din Kathmandu, fiind considerat cel mai mare dezastru aerian din Nepal din ultimele decenii.

La operațiunile de salvare au fost mobilizați peste 200 de oameni care încearcă să găsească posibili supraviețuitori.

Un avion s-a prăbușit în Nepal

Cu toate acestea, autoritățile transmit că sunt șanse minime ca cineva să mai fie în viață. Avionul ATR 72 Yeti Airlines zbura de la Kathmandu lu Pokhara și s-a prăbușit la aterizare, luând foc.

ADVERTISEMENT

La bord se aflau 68 de pasageri, dintre care 15 cetățeni străini, și patru membri ai echipajului. Conform martorilor, avionul s-a rupt în bucăți, iar în imaginile apărute pe rețelele de socializare se vede fum negru și gros precum și resturi ale avionului arzând.

”Ne aşteptăm să recuperăm mai multe cadavre. Avionul s-a rupt în bucăţi”, a transmis un purtător de cuvânt al Armatei.

ADVERTISEMENT

Premierul nepalez Pushpa Kamal Dahal a făcut o ședință de urgență și a îndemnat toate agențiile e stat să colaboreze la operațiunile de salvare. Potrivit India Times, în avion erau 53 de cetățeni nepalezi, 5 indieni, 4 ruși, doi coreeni și un irlandez, australian, argentinian și francez.

În urmă cu jumătate de an, un avion se prăbușea în Nepal la peste 4.000 de metri altitudine. Atunci, salvatorii au reușit să recupereze 14 cadavre.

ADVERTISEMENT

La bordul acestui avion erau 22 de oameni, dintre care 19 pasageri și doi cetățeni germani. Autoritățile spun că ar fi vorba de o curs scurtă de doar 20 de minute, operată de un transportator local, care conducea un avion de mici dimensiuni.

Avionul s-a prăbușit cu 5 minute înainte de aterizare, iar căutările au fost îngreunate de faptul că epava se afla la 4.000 de metri altitudine, pe versantul unui munte.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale, Nepalul are o istorie nefericită când vine vorba de accidente aviatice. Doar în ultimii 30 de ani s-au prăbușit 27 de avioane și sute de persoane și-au pierdut viața. De altfel, Asia rămâne cel mai nesigur continent pentru zburat, iar motivele ar fi multe. Cert e că aici se prăbușesc cele mai multe avioane, potrivit specialiștilor.

ADVERTISEMENT