ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Imagini emoţionante cu Mihai Neşu! “Mănâncă singur cina la aproape 10 ani de la accident!” Video

Autor: Razvan Nicolae | 05.01.2021 | 20:35
Imagini emoţionante cu Mihai Neşu!
Imagini emoţionante cu Mihai Neşu! "Mănâncă singur cina la aproape 10 ani de la accident!"

La aproape zece ani de la accidentul care l-a trimis într-un scaun cu rotile, Mihai Neşu face progrese importante. Fundaţia care îi poartă numele a postat un clip emoţionant cu fostul fotbalist.

ADVERTISEMENT

Viaţa lui Mihai Neşu s-a schimbat pe 10 mai 2011, când a suferit o accidentare gravă la un antrenament la Utrecht. După o coliziune cu Alje Schut, fostul fotbalist a fost transportat de urgenţă la spital. Diagnosticul a fost unul crunt: fractură de vertebră cervicală.

Ultimii zece ani i-a petrecut în scaun cu rotile, însă fostul fotbalist nu s-a dat bătut nicio clipă şi luptă din răsputeri să ducă o viaţă cât de cât normală. În primele zile din 2021, fundaţia Mihai Neşu a postat un clip video emoţionant, în care acesta mănâncă cina singur.

Mihai Neşu, imagini emoţionante pe Facebook

“BUCURIE MARE! Mihai Neșu mănâncă singur cina la aproape 10 ani după accident! După cum observaţi Mihai este ajutat de nişte ustensile speciale dar independenţa primită astfel e foarte importantă! Slavă lui Dumnezeu!”, a fost mesajul care a însoţit clipul video. VEZI AICI VIDEO.

ADVERTISEMENT

La un an de la accidentul suferit la antrenamente, Mihai Neşu a început să facă recuperarea la o clinică din Statele Unite ale Americii. Primele progrese s-au văzut la scurt timp, când a început să recapete controlul asupra ambelor mâini.

Cum arată viaţa lui Mihai Neşu la aproape zece ani de la accident

Mihai Neşu a vorbit recent despre cum arată viaţa lui după accidentul care l-a lăsat paralizat şi a detaliat fiecare pas pe care îl face zilnic.

De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele. Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine.

ADVERTISEMENT

După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.

De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină”, spunea Mihai Neşu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!