Life

Imagini inedite cu Nadia Comăneci și Ion Dolănescu la plajă, în costum de baie. Cât de frumoși erau împreună

17.09.2020 | 22:12
Imagini inedite cu Nadia Comaneci si Ion Dolanescu la plaja in costum de baie Cat de frumosi erau impreuna
Imagini inedite cu Nadia Comăneci și Ion Dolănescu la plajă, în costum de baie. Cât de frumoși erau împreună. Sursa foto: wowbiz.ro
ADVERTISEMENT

Nadia Comăneci și Ion Dolănescu au trăit o frumoasă poveste de dragoste înainte de revoluție. Zeița de la Montreal și regretatul interpret de muzică populară au fost împreună timp de 4 ani, în ciuda diferenței de vârstă, și au încercat să păstreze relația cât mai departe de ochii lumii.

Celebrul cuplu din perioada comunistă era extrem de apropiat, încercând să se întâlnească în locuri știute numai de ei. Se zvonește că s-ar fi întâlnit în casa unuia dintre finii cântărețului, undeva pe lângă Focșani, dar au petrecut și pe litoralul românesc, dovadă fiind chiar imaginile din perioada respectivă.

ADVERTISEMENT

Idila dintre gimnastă și regretatul solist a început în anul 1981, cele două personalități trăindu-și iubirea extrem de discret, însă departe de București au putut fi văzuți la plajă, în toate splendoarea lor. În fotografiile de la vremea respectivă se vede cu ochiul liber dragostea care i-a legat.

Nadia Comăneci și Ion Dolănescu, la plajă, în perioada în care erau un cuplu

Iubirea dintre renumita gimnastă și solist a ajuns la urechile tuturor, zvonurile precizând că cei doi erau la un pas de a ajunge la altar. Din păcate, Nadia Comăneci a ales alt drum și în noaptea de 27-28 noiembrie 1989 a trecut ilegal granița româno-maghiară și a solicitat azil politic guvernului Statelor Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Se pare că Zeița de la Montreal și Ion Dolănescu erau îndrăgostiți lulea, unele persoane apropiate povestind că îndrăgitul interpret de muzică populară era dispus să se așeze la casa sa alături de Nadia Comăneci, iubirea lor secretă fiind una de poveste.

Nadia Comăneci și Ion Dolănescu, la plajă, în anii tinereții
Nadia Comăneci și Ion Dolănescu, la plajă, în timpul relației. Sursa foto: click.ro

„În 1985, am lucrat la Hotelul Meridian din Mamaia. Ion Dolănescu era nașul fiului șefului de restaurant de acolo. A stat toată vara în hotel. Iar Nadia a venit și ea și a stat vreo lună.

ADVERTISEMENT

Erau foarte discreți. .Toată lumea din hotel spunea ca ea e foarte îndrăgostită de el”, a mărturisit unul dintre martori referitor la locul unde Nadia Comăneci se întâlnea cu Ion Dolănescu, notează click.ro.

Interpreta de muzică populară Ileana Constantinescu a povestit că Nadia Comăneci îl alinta pe Ion Dolănescu, Ionaș. Mai mult decât atât, solista mărturisea în urmă cu ceva timp că cei doi obișnuiau să se întâlnească și în casa cântărețului, acesta având o relație excelentă cu mama sportivei.

ADVERTISEMENT

„Ionaș (Ion Dolănescu – n.r.) îmi spunea: «Singura femeie cu care m-aș însura ar fi Nadia Comăneci». Era o simpatie între ei, dar nu dragoste declarată, nu știu dacă au mers mai departe. Ea avea alți prieteni, dar el o iubea în secret.

S-au întâlnit prima dată la un restaurant din Capitală, al cărui șef era un prieten comun. Mergeau împreună la mare, la chefuri… Și Nadiei îi plăcea de Ionaș pentru că îl vizita acasă. Și mama Nadiei se înțelegea foarte bine cu Ionaș.

De la Ionaș din casă a plecat Nadia din țară. Un român care locuia în SUA și pe care îl întâlnise în turneu a venit în vizită la el. De acolo am plecat Ionaș, Nadia, eu și acel român la una dintre finele lui. Acolo s-a apropiat Nadia de «american».

La câteva zile după acea vizită, am auzit că Nadia a plecat din țară. Apoi am fost chemați la miliție și eu, și Ionaș, să dăm declarații despre fuga Nadiei din țară, dar noi nu știam nimic.

Atunci, Ionaș a pierdut orice legătură cu Nadia și a fost foarte dezamăgit”, a dezvăluit Ileana Constantinescu, informează okmagazine.ro

Nadia Comăneci, Ion Dolănescu și câțiva prieteni la plajă
Nadia Comăneci, Ion Dolănescu și câțiva prieteni la plajă. Sursa foto: click.ro
ADVERTISEMENT