News

Cele mai șocante imagini ale războiului din Ucraina. Chipuri sfârtecate de schije. Urmează poze dure

Cele mai șocante imagini lăsate în urmă de războiul declanșat de Rusia în Ucraina vin din orașele bombardate intens recent. Chipuri sfârtecate de schije, copii răniți și oameni șocați sunt doar câteva dintre ele.
08.03.2022 | 23:45
Cele mai dure imagini are războiului din Ucraina. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

De 13 zile, forțele ruse bombardează intens cele mai importante orașe ale Ucrainei. Recent, atacurile invadatorilor s-au concentrat în special asupra civililor.

Cele mai dure imagini are războiului din Ucraina. Cum arată suferința din spatele bombardamentelor rușilor

Din statul vecin încep să vină tot mai multe imagini care arată suferința oamenilor nevinovați care se află, fără voia lor în calea bombelor, a rachetelor și a gloanțelor rușilor.

ADVERTISEMENT

Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, cu 1,4 milioane de oameni, a fost devastat. Civili care au mai rămas în localitate sunt fără adăpost, iar mulți s-au refugiat în stațiile de metrou subterane.

În puținele spitale din Harkov rămase neatinse de obuzele rusești, realitatea este una cruntă, iar imaginile sunt extrem de dureroase.

ADVERTISEMENT

Anthony Lloyd, corespondent al publicației The Times, publică în mediul online fotografii care arată suferința lăsată în urmă de acest război dur declanșat de Moscova.

”În spitalele din Harkov, fețele războiului apar sfârtecate de bucățile de sticlă și de schijele metalice. Pe fețele femeilor internate se observă mai multe cusături, iar pielea lor dominată de vânătăi și dezinfectant este de un verde strident.

ADVERTISEMENT

De pe paturile de spital, copiii răniți se uită în sus fără speranță, cuprinși de durere și traume. Unii plâng, fiind în stare de șoc.

Focurile de artilerie și zgomotul avioanelor de deasupra capului zguduie ferestrele saloanelor, astfel încât frica îi urmează. Rănile pacienților sunt tratate de un personal medical epuizat care lucrează în schimburi consecutive”, se arată în mesajul jurnalistului american.

ADVERTISEMENT

Trupele ruse distrug tot ce le iese în cale. Spitalul orașului Izium, distrus noaptea trecută

În noaptea de luni spre marți, trupele ruse au distrus complet spitalul central al orașului Izium (regiunea Harkov).

”Credeam că porțile iadului s-au închis, dar s-a dovedit că suntem doar în primul cerc. Aceasta (n.r. în videoclipul de mai jos) este zona de primire a spitalului nostru central din oraș.

Poate trupele ruse au crezut că era o altă bază secretă a NATO. Pacienții au încercat să se târască de sub dărâmături cât au putut”.

ADVERTISEMENT