ADVERTISEMENT
News

Imagini terifiante din județul Constanța! Cum arată Autostrada Soarelui acum, după căderile masive de grindină

Autor: Claudiu Ilie | 02.05.2019 | 18:23
Căderi de grindină joi după amiază în Constanța

Șoferii s-au lovit de o vreme cum rar le-a fost dată să trăiască pe Autostrada Soarelui, în județul Constanța. După minivacanța de 1 Mai, pe A2 sunt căderi masive de grindină asemănătoare zăpezii. În zonă este valabilă o avertizare cod portocaliu de vreme rea și este vorba despre aceeași zonă în care s-a produs tornada zilele trecute.

ADVERTISEMENT

În zonă a fost emisă o avertizare de cod portocaliu de vreme severă

Avertizarea emisă de meteorologii de la ANM cuprinde fenomene locale precum ploi însoțite de descărcări electrice, căderi de grindină însoțite de vânt puternic. Șoferii sunt rugați să conducă prudent pe Autostrada Soarelui, mai ales că din cauza grindinei mașinile pot aluneca, iar vizibilitatea pe drum este redusă.

Este aceeași zonă în care o tornadă devastatoare a luat pe sus un autocar zilele trecute. Tornada din județul Călărași a produs pagube materiale. Mai multe case din comunele Drajna și Dragalina au rămas fără acoperișuri, iar localnicilor li s-a promis de la guvern ajutoare pentru a-și recupera agoniseala de-o viață.

ADVERTISEMENT

Acum pe Autostrada Soarelui aproape alba! ??? RUGAM distribuiti! By Bogdan Avram

Gepostet von Eforie Online am Donnerstag, 2. Mai 2019

România, ținta fenomenelor extreme din cauza încălzirii globale

Astfel de fenomene meteo extreme vor mai exista în România, avertizează experții meteorologi. Roxana Bojariu de la ANM a declarat recent că România este predispusă la tornade și la schimbări bruște de temperatură. Mai mult, chiar prognoza meteo pentru luna mai 2019 arată o alternanță între ploi și zile extrem de călduroase.

Tornadele se pot forma în orice regiune a Europei, deci în orice regiune a RomânieiE adevărat că, dacă ne referim la Româniaobservațiile de până acum sugerează o frecvență mai mare de producere a tornadelor în regiunile de sud-est. Vecinătatea Mării Negre (sursă suplimentară pentru umiditatea atmosferică) și orientarea arcului carpatic (ce direcționează transporturile de aer arctic spre Bărăgan și Doborgea) sunt factori care contribuie la generarea condițiilor de instabilitate puternică a atmosferei”, a declarat Roxana Bojariu pentru  edupedu.ro.

ADVERTISEMENT

Cea mai călduroasă lună mai în România a fost în anul 1950, când s-au înregistrat în timpul zilei temperaturi de până la 40,8 grade Celsius. Cea mai friguroasă lună mai a avut loc în anul 1940, când, la munte, au fost -16 grade Celsius. În anul 2007, de asemenea, într-o zi de mai s-au înregistrat doar -1,1 grade în București.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!