Sport

Imaginile durerii! Shlomo Scharf, fostul selecționer al Israelului, devastat la înmormântarea nepoatei sale

Shlomo Scharf, fostul selecționer al Israelului, este devastat după ce nepoata sa a fost ucisă de membrii grupării Hamas în urma atacului de sâmbătă, 7 octombrie.
20.10.2023 | 22:58
Imaginile durerii Shlomo Scharf fostul selectioner al Israelului devastat la inmormantarea nepoatei sale
Nepoata lui Shlomo Scharf a fost ucisă în atacul grupării Hamas de pe 7 octombrie. Foto: captură video Sports Walla.
ADVERTISEMENT

Shlomo Sharf trece prin momente cumplite! Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori din Israel, fost selecționer la echipa națională între 1992 și 1999, și-a pierdut nepoata în vârstă de 22 de ani în urma atacului sângeros pe care membrii grupării Hamas l-au pornit în Israel pe 7 octombrie.

Imaginile durerii! Shlomo Scharf, fostul selecționer al Israelului, devastat la înmormântarea nepoatei sale

Din nefericire, May Naim, fata lui Anat, fiica tehnicianului care nu a mai pregătit vreo echipă din 2000, s-a aflat sâmbătă, 7 octombrie, în kibuțul Beeri, la granița cu Fâșia Gaza, din care membrii grupării militante Hamas au pătruns în Israel, au ucis civili și au luat ostatici.

ADVERTISEMENT

Inițial, nepoata lui Shlomo Sharf a fost dată dispărută, însă la trei zile distanță, familia fostului antrenor a primit o veste cumplită. În tot acest timp, Shlomo Sharf, un apropiat al familiei Iordănescu, nu poate accepta ideea că nepoata sa nu mai este. VEZI VIDEO AICI.

„Ne-au luat o fată, care era sarea pământului. Ca oi la sacrificare i-au dus pe acești copii la un festival lângă Gaza. Nimeni de la guvernare nu vine aici (n.r. la înmormântare). Nu vor să-i vadă. Prim-ministrul și miniștrii stau departe de ochii noștri”, a declarat Shlomo Scharf, conform sports.walla.

ADVERTISEMENT

În luna martie 2022, Shlomo Scharf l-a vizitat pe Edi Iordănescu înaintea meciului amical Israel – România, programat la Netanya. Shlomo Scharf a activat întreaga carieră de fotbalist și antrenor doar în Israel câștigând patru titluri de campion și de tot atâtea ori Cupa.

Shlomo Scharf, acuzații grave după moartea nepoatei sale: „Cum au permis?”

Sâmbătă, 7 octombrie, gruparea militantă Hamas a lansat mai multe rachete în sudul Israelului, iar sirenele au putut fi auzite la Tel Aviv şi Beersheba. Tirul de rachete a servit drept paravan pentru membrii grupării teroriste care au pătruns în Israel.

ADVERTISEMENT

Atacul membrilor Hamas a avut loc la Festivalul Nova care se desfășura în aer liber într-o zonă rurală din apropierea graniței Israelului cu Fâșia Gaza. Shlomo Scharf nu își explică motivele pentru care un astfel de festival a fost permis la o distanță infimă față de granița cu Fâșia Gaza.

„Sigur că eram îngrijorat. Cum au permis ca o astfel de petrecere să aibă loc la 500 de metri de granița cu Gaza? Cum dracu’ au dat permisiunea de a aduce 3.000 de copii la mai puțin de un kilometru de acești criminali? Cine le-a dat permisiunea, cine?

ADVERTISEMENT

Cum au permis să aibă loc această petrecere acolo? Copiii ăștia au fost duși ca oile la abator. Întregul guvern ar trebui să meargă astăzi acasă. Ei vorbesc că o vor repara? Cine îi vrea oricum? Lasă-i să plece. Tremur de regret. Au luat de lângă mine cea mai bună fată care există. Sarea pământului. 

May era cetățean american. Ea a fost într-o călătorie în America de Sud anul trecut. În toate țările așa-zis periculoase și până la urmă și-a găsit moartea la noi. În țara evreilor.

Dacă mi-ar fi spus la 7 dimineața că nepoata meu este înăuntru, aș fi pornit mașina și aș fi plecat acolo. Niciun polițist nu m-ar fi oprit. Poate aș fi scos-o cu viață de acolo”, a spus Shlomo Scharf cu lacrimi în ochi.

ADVERTISEMENT