Life

Posibilă împăcare la început de an în Casa Regală Britanică. Gestul făcut de Prințul Charles față de fiul său, Harry

Anul începe cu surprize în Casa Regală Britanică. Prințul Charles a făcut un pas important spre împăcarea cu fiul său, Harry, după ce aceștia s-au distanțat în ultimele 8 luni.
04.01.2022 | 16:07
Posibila impacare la inceput de an in Casa Regala Britanica Gestul facut de Printul Charles fata de fiul sau Harry
ADVERTISEMENT

Relația dintre Prințul Charles și Harry a avut de suferit după ce băiatul cel mic al acestuia și soția lui, Meghan Markle, au decis să plece din Casa Regală a Marii Britanii.

Potrivit presei din străinătate, tatăl și fiul nu și-au mai vorbit deloc în ultimele 8 luni. Lucrurile par să se schimbe acum. Charles a găsit maturitatea și înțelepciunea necesare pentru a-și recupera prietenia cu fiul său, în ciuda controverselor iscate de declarațiile lui Meghan la adresa familiei regale. La vorbele fostei ducese de Sussex s-au adăugat și niște speculații lansate de Harry cu privire la fundația tatălui său.

ADVERTISEMENT

Moștenitorul tronului s-a arătat plăcut impresionat de faptul că William și Harry se implică în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Prințul Charles, pas important spre împăcarea cu fiul său, Harry

Prințul Charles este recunoscut pentru implicarea privind conștientizarea pericolului încălzirii globale. El a fost unul dintre pionerii Casei Regale privind acțiunile dedicate acestui subiect.

ADVERTISEMENT

Charles a scris un eseu pe tema aceasta în revista americană Newsweek, în care a lăudat eforturile pe care cei doi fii le fac în combaterea încălzirii globale. Cuvintele sale apreciative au fost interpretate ca o tentativă de apropiere față de mezinul familiei, Harry, notează revista Hola.

„Ca tată, sunt mândru că fiii mei au reacționat la amenințarea pe care o presupune schimbarea climatică. Fiul meu, Harry, s-a remarcat prin interesul față de impactul schimbărilor climatice, în special în Africa”, este o parte a textului redactat recent de Charles.

ADVERTISEMENT

De unde a pornit râca dintre cei doi

Jurnaliștii din afară care urmăresc cu interes maxim ce se petrece în Casa Regală Britanică văd în acest eseu o mână întinsă de Charles spre recuperarea relației pierdute cu fiul său, stabilit în America.

Râca dintre cei doi a pornit de la niște declarații controversate făcute de Harry. Acesta spusese că a avut mereu dubii serioase cu privire la background-ul milionarului Mahfouz Mubarak bin Mahfouz. E vorba despre unul dintre donatorii importanți care a colaborat cu fundația Prințului Charles.

ADVERTISEMENT

Prințul Charles nu a dorit să reacționeze deloc la acest nou scandal. A preferat să tacă în tot acest timp. Recenta ieșire la rampă a fost gândită ca un prim semn de dorință de împăcare, cu toate că acuzațiile voalate ale fiului său l-au făcut să sufere.

Ultima oară când Harry și Charles s-au văzut a fost la înmormântarea ducelui de Edinburgh. Fostul soț al Reginei Elisabeta a fost condus pe ultimul drum anul trecut.

ADVERTISEMENT