Fotbal intern

În 2015 o bătea pe FCSB și scria istorie pentru Petrolul. Acum joacă la fostul club al lui Jamie Vardy

13.10.2020 | 16:37
In 2015 o batea pe FCSB si scria istorie pentru Petrolul Acum joaca la fostul club al lui Jamie Vardy
ADVERTISEMENT

Un vârf din Curacao, care în 2015 o bătea pe FCSB de unul singur, a ajuns să joace în liga a cincea din Anglia. Gevaro Nepomuceno s-a transferat la Halifax Town.

Nepomuceno a fost adus la Petrolul în vara lui 2014, de către Mircea Rednic, iar în aprilie 2015 aducea un succes istoric pentru „lupii galbeni”.

ADVERTISEMENT

Cinci ani mai târziu, atacantul a ajuns să joace pentru clubul la care a evoluat și vedeta lui Leicester, Jamie Vardy, în sezonul 2010-2011.

În 2015 o bătea pe FCSB și scria istorie pentru Petrolul. „Lupii” nu mai câștigaseră de 15 ani contra roș-albaștrilor

Sezonul 2014-2015 al Ligii 1 a fost unul memorabil pentru fanii fotbalului românesc. Era ultima ediție a campionatului intern disputată fără sistemul play-off, play-out, iar campioana se decidea în chiar ultima etapă. Deși scotea doar o remiză pe terenul Politehnicii Iași, FCSB avea să profite de înfrângerea incredibilă pe teren propriu a celor de la ASA Târgu Mureș. Ardelenii erau învinși de retrogradat Oțelul Galați și ratau șansa unui titlu istoric.

ADVERTISEMENT

În aprilie, însă, sub comanda lui Mircea Rednic Petrolul reușea un succes istoric pe Arena Națională, împotriva viitoarei campioane. „Lupii galbeni” se impuneau cu 1-0 după un gol marcat în minutul 90 de Gevaro Nepomuceno, vârful din Curacao pe care chiar „Puriul” îl adusese pe Ilie Oană.

Petroliștii nu se mai bucuraseră de o victorie împotriva roș-albaștrilor de 15 ani și jumătate! În toamna lui 2003, galben-albaștrii câștigau cu 2-1 în optimile Cupei României. Nepomuceno devenea eroul petroliștilor și îi dedica la final victoria lui Mircea Rednic, care împlinea 53 de ani chiar în ziua partidei.

ADVERTISEMENT

„Sper că i-am făcut o seară frumoasă antrenorului, am vrut ca victoria aceasta să fie cadoul nostru pentru el. Nu știu dacă e cel mai valoros gol din cariera mea, dar sunt bucuros că e primul din acest sezon. Totul se va schimba acum”, spunea fotbalistul din Curacao după meci.

Cifre dezastruoase, dar mai primește o șansă în Anglia

Din păcate pentru Nepomuceno, nu s-a schimbat chiar totul după succesul istoric cu FCSB. Fotbalistul din Curacao a avut cifre foarte slabe la petrolul, acolo unde a oferit doar două pase decisive și a înscris tot atâtea goluri în 58 de meciuri.

ADVERTISEMENT

S-a transferat apoi la Maritimo Funchal, ulterior a ajuns la Famalicao, tot în Portugalia, iar în 2017 a ajuns în Anglia. A evoluat la Oldham Athletic timp doi ani, înainte de a fi împrumutat în 2019 la Chesterfield FC. S-a întors după doar patru luni la Oldham, iar în data de 3 octombrie 2020 a semnat cu Halifax Town.

Micuțul club din West Yorkshire evoluează în eșalonul al cincilea din fotbalul englez și este cunoscut la nivel internațional pentru faptul că a contribuit la ascensiunea lui Jamie Vardy, golgheterul Premier League și superstarul lui Leicester City.

În vârstă de 27 de ani, Nepomuceno s-a născut în Olanda, dar este internațional al echipei statului Curacao, pentru care a jucat de 44 de ori, marcând și 8 goluri. Deși s-a transferat recent la Halifax Town, fostul fotbalist al Petrolului are deja două apariții în tricoul englezilor, fără vreo reușită notabilă însă.


  • Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 5,90 este cota pentru “peste 4,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT