Life

În ce loc din casă nu este bine să păstrăm pâinea. Sfatul unui brutar celebru

Locul din casă în care nu este bine să păstrăm pâinea. Ce sfat ne oferă un brutar celebru, legat de acest aspect, important pentru sănătate.
21.02.2024 | 17:15
In ce loc din casa nu este bine sa pastram painea Sfatul unui brutar celebru
Cum să păstrăm pâinea proaspătă. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Cum depozităm corect pâinea după ce nu o mai mâncăm sau pur și simplu după ce o cumpărăm? Observăm adesea că, ținută în condiții nefavorabile, apare rapid mucegaiul și nu mai este comestibilă. Ce sfat ne oferă un brutar celebru?

Cum să păstrăm pâinea proaspătă?

Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de către români. Aproape că nu există masă la care acest produs să nu fie prezent. Cum a devenit unul indispensabil, trebuie să avem grijă la locul în care îl depozităm, încât să ne bucurăm și a doua zi sau chiar a treia zi de gustul său.

ADVERTISEMENT

Randy George, considerat o emblemă a industriei de panificație, dar care este și proprietarul Red Hen Baking din Middlesex, Vermont, precizează că pâinea nu se pune în frigider. ”Frigiderele sunt medii uscate”, declară bărbatul, potrivit thespruceeats.com

Pâinea nu se depozitează la frigider

Pâinea în frigider nu se va păstra proaspătă, cum am crede. Dimpotrivă, mediul rece, fiind unul uscat, accelerează procesul de învechire. Așadar, evită cât poți de mult acest loc. Ce poți alege în loc?

ADVERTISEMENT

După ce veți tăia din pâine, tot ce puteți face este să o introduceți din nou în pungă și să o lăsați pe masa din bucătărie sau să o acoperiți cu un prosop de bucătărie, lăsând-o tot pe acest obiect din casă. Ce facem cu pâinea de sandviș?

Randy George mai spune că pâinea moale, de sandviș, se poate păstra într-o pungă cu fermoar și atrage atenția că în sezonul de iarnă există posibilitatea să se învechească mai rapid, fiind vinovat din nou aerul.

ADVERTISEMENT

Același brutar îi îndeamnă pe oameni să se gândească la pâine ca la un produs  foarte perisabil. Mai exact, este bine să o mâncăm mai rapid și să nu o achiziționăm în cantități mari, tocmai pentru că va trebui să o depozităm și ne vom trezi că a mucegăit.

Pâinea se poate congela

În schimb, chiar dacă frigiderul nu-i face bine, pâinea se poate pune la congelator. Mai întâi se va scoate aerul din ea, după care se va introduce într-o pungă, fără a o tăia, și se va băga la congelator. Aici poate fi depozitată mai multe zile la rând.

ADVERTISEMENT

Când vom dori să o consumăm, pâinea se scoate din congelator și se va lăsa pe masă, la dezghețat. Celebrul brutar mai recomandă și să punem pâinea congelată la cuptor, la 400 de grade, sau deasupra unei cratițe cu apă caldă, timp de 10 minute. Aburul va îmbunătăți calitatea gustului și a crustei.

ADVERTISEMENT
Tags: