Life

În ce orașe din țară se fac în acest an târguri de Paște. Care se anunță a fi cel mai frumos

Locurile din țară unde vei putea vizita târguri de Paște în 2024. Decoruri de basm și spectacole pentru vizitatori. Care ar putea fi cel mai frumos?
10.04.2024 | 21:47
In ce orase din tara se fac in acest an targuri de Paste Care se anunta a fi cel mai frumos
Ce târguri de Paște poți vizita. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Paștele se apropie cu pași repezi, dar până atunci ai ocazia să vizitezi un târg specific acestei sărbători sfinte. În mai multe orașe din țară urmează să se deschidă câte unul, amenajările fiind unele aparte. Care se anunță a avea cele mai frumoase decorațiuni?

Zonele din țară care organizează târguri de Paște, în 2024

Astfel de locații sunt printre favoritele celor mici. Așadar, nu ar trebui să ratezi să le treci pragul, dacă ești părinte, pentru crearea unor amintiri plăcute. De asemenea, se vor organiza diferite spectacole, care vor înveseli și mai mult atfmosfera.

ADVERTISEMENT

Craiova, care de câțiva ani s-a remarcat prin târguri de Crăciun și de Paști fabuloase, nu va pierde ocazia nici de această dată să surprindă. Tema va fi ”Albă ca Zăpada și cei 7 pitici” și va putea fi admirată între 19 aprilie și 12 mai, în Parcul Nicolae Romanescu, zona Foișor-Casa Bibescu.

Evenimentul va găzdui căsuțe unice, unde se vor vinde produse tradiționale de Paști, dar care vor fi inspirate și din basmul scris de frații Grimm, decorațiuni unice, surprize pentru vizitatori și concerte. Va fi pusă în scenă și învierea lui Iisus Hristos. În colaborare cu Mitropolia Olteniei se pregătește un eveniment aparte pentru a marca sărbătoarea.

ADVERTISEMENT

În Timișoara este deja deschis un târg de Paște. Încă de pe data de 31 martie poate fi vizitat. Va dura până pe 6 mai și ai ocazia să privești și aici decorațiuni deosebite, un amalgam între tradiție și modernitate. Deliciile culinare, specifice orașului, dar aduse și de peste hotare, trebuie să le savurezi și nu uita să pleci către casă cu un suvenir.

Târguri de Paști, în marile orașe ale țării

Nu uita să treci și prin Brașov zilele acestea. Târgul de Paști dintr-unul dintre cele mai turistice locuri din România se va desfășura în intervalul 27 aprilie-12 mai. Evenimentul va aduna producători locali și meșteșugari care te vor impresiona prin produsele lor. Aici, tradițiile românești sunt redate cel mai bine.

ADVERTISEMENT

”Ne propunem că acest târg să ofere brașovenilor și turiștilor atât produse de artă meșteșugărească, produse ,,handmade” și produse alimentare. Conferim oportunitatea de a promova meșteșugurile locale, de a susține artizanii și producătorii locali și  de a cumpăra cadouri și obiecte tradiționale, obiecte de artizanat, bijuterii, produse locale și precum alte articole.

În cadrul evenimentului vor exista, pentru creșterea atractivității și adresabilității, tronsoane destinate comercializării de produse proprii de către producătorii locali”, a comunicat Serviciul Public Administrare Brașov.

ADVERTISEMENT

Nici Oradea nu va pierde ocazia să atragă cât mai mulți turiști de Paște, și în acest an. Poți trece pragul târgului în perioada 26 aprilie-6 mai, evenimentul fiind găzduit de Cetatea Oradea. Și aici tradițiile românești își vor spune cuvântul, prin decorațiuni deosebite, spectacole și mâncare.

Și Sibiu va avea târg de Paște, în perioada 26 aprilie-7 mai 2024. ”Târgul de Paște va așteaptă cu o diversitate de produse, de la dulciuri la decorațiuni de Paști, obiecte din ceramică și jucării, dar și tot felul de bunătăți, de la miere la produse de patiserie sau delicioase clătite”, potrivit sibiucityapp.ro

ADVERTISEMENT