News

Record la testare. În ce țară sunt depistați contacții persoanelor infectate cu Covid-19 în doar 10 minute

20.04.2020 | 21:49
Record la testare In ce tara sunt depistati contactii persoanelor infectate cu Covid19 in doar 10 minute
ADVERTISEMENT

Coreea de Sud pare a fi cu un pas în față înaintea tuturor atunci când vine vorba de combaterea epidemiei de coronavirus.

Coreea de Sud, țara unde contacții sunt depistați în 10 minute

Asiaticii au reușit, prin testare în masă, dar și prin implementarea unor tehnologii de ultimă generație, să țină sub control epidemia și să permită oamenilor să-și trăiască viețile fără prea multe restricții.

ADVERTISEMENT

Camerele video de ultimă generație dar și urmărirea cărților de credit sau localizarea telefoanelor mobile se adaugă celor 563.035 de teste făcute pe o populație de aproximativ 52 de milioane de oameni.

Mai mult, conform stirileprotv.ro, în Coreea de Sud în momentul în care o persoană e depistată pozitiv cu coronavirus, în 10 minute se află numele tuturor celor care au intrat în contact cu acea persoană.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au explicat cum realizează acest lucru: „Când se confirmă perioasa infectată se introduce numărul de mobil, numărul cardului de credit, setăm perioada de timp și informația apare în sistem”.

În acest mod, persoanele infectate sunt urmărite peste tot și se poate stabili un traseu care să-i avertizeze pe ceilalți cetățeni.

ADVERTISEMENT

Un caz recent în cartierul unde stau ne arată cât de multe detalii sunt împărţite de public, autorităţi şi companiile locale.De exemplu, s-a putut afla exact ce a făcut o persoană într-un supermarket, pe ce uşă a magazinului a intrat. Aflăm chiar că a cumpărat boia şi a scanat produsul la casa de marcat cu autoservire”, au detaliat specialiștii, conform sursei citate.

De asemenea, populația din Coreea de Sud este avertizată cu ajutorul unor aplicații speciale stocurile din farmacii referitoare la măști, mănuși sau medicamente.

ADVERTISEMENT

Oamenii nu au nicio problemă să le fie colectate datele, atâta timp cât informațiile sunt folosite pentru a salva vieți.

ADVERTISEMENT