News

În curând, persoanele asimptomatice vor putea fi tratate acasă. Vestea dată de un medic din România

04.06.2020 | 19:02
In curand persoanele asimptomatice vor putea fi tratate acasa Vestea data de un medic din Romania
ADVERTISEMENT

În curând, modul de tratament al bolnavilor cu Covid-19 din România s-ar putea schimba, iar persoanele asimptomatice vor putea fi tratate acasă.

În curând, persoanele asimptomatice vor putea fi tratate acasă. Vestea oferită de un medic din România

În România, de la startul pandemiei de coronavirus, procedeul autorităților în privința celor infectați cu această boală a fost unul clar: toți pozitivii în spital.

ADVERTISEMENT

Există state în care cei fără simptome sunt tratați doar o perioadă în unitățile medicale, după care sunt trimiși acasă pentru a se îngriji.

Treptat, și în România am putea asista la un astfel de procedeu. Adrian Marinescu, medic primar în cadrul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, vine cu vești în acest sens.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că varianta tratării la domiciliu a bolnavilor asimptomatici este luată în calcul și poate fi pusă în aplicare în perioada următoare.

”În curând ne putem gândi la varianta ca persoanele asimptomatice să fie tratate acasă. E posibil să fie asimptomatice, iar apoi să dezvolte forme mai grave.

ADVERTISEMENT

E posibil să rămână acasă, dar cu monitorizarea medicului de familie, să sune la 112 când e cazul”, a spus medicul la Antena3.

Persoanele asimptomatice, risc scăzut de transmitere al bolii

Recent, studiile s-au pronunțat în ceea ce privește capacitate persoanelor asimptomatice de a transmite virusul. Același Adrian Marinescu a afirmat că riscul de a lua boala de la acești oameni e unul mic, spre zero.

ADVERTISEMENT

”Faptul că s-a făcut un studiu destul de amplu care arată că persoanele asimptomatice au un risc foarte mic de transmitere, ei spun zero, eu spun foarte mic.

Situație pe care o știam și dinainte, întotdeauna am știut că persoana simptomatică transmite cu o mai mare probabilitate față se cea care are simptome, dar acum iată că acest studiu ne spune că acest risc este foarte mic.”, afirmă doctorul.

La finalul lunii mai, un medic român stabilit în Statele Unite ale Americii spunea că, în concordanță cu prevederile Centrului de Control și Prevenire a Bolilor de peste ocean (CDC), în această țară pacienții cu Covid-19 pot părăsi spitalul înainte de a se vindeca.

ADVERTISEMENT