ADVERTISEMENT
News

În plină pandemie de coronavirus, Traian Băsescu dă de pământ cu Guvernul Orban: „Trebuie să plece. Oamenii nu mai au încredere”. Nici Raed Arafat nu a scăpat de critici

Autor: Bogdan Solomon | 26.07.2020 | 22:58
În plină pandemie de coronavirus, Traian Băsescu dă de pământ cu Guvernul Orban: „Trebuie să plece. Oamenii nu mai au încredere”. Nici Raed Arafat nu a scăpat de critici
Traian Băsescu: ”Marea problemă a PNL-ului a fost lipsa de transparență. Guvernul trebuia să spună pe ce s-au dus banii împrumutați”. Sursa foto: hepta.ro

Bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 crește în fiecare zi și devine tot mai greu de gestionat, în condițiile în care majoritatea spitalelor din țară au atins deja capacitatea maximă. Doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1120 de noi infectări, iar în secțiile de Terapie Intensivă, unde sunt internate 351 de pacienți, cu 36 mai mulți decât vineri, 24 iulie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în intervalul 25.07.2020 (10:00) – 26.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 de decese. Este vorba despre 17 bărbați și 5 femei, pacienți internați în spitalele din Alba, Bihor, Brăila, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și București, 20 prezentând comorbidități.

Alături de cetățenii care ignoră cu bună știință restricțiile și transmit în continuare boala, de această situație critică se fac vinovate și autoritățile, pentru faptul că au sădit încet, dar sigur neîncrederea în rândul populației. Cel puțin așa susține fostul președinte Traian Băsescu, care le solicită premierului Orban și ministrului Sănătății să demisioneze.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu este nemulțumit de modul în care autoritățile române gestionează criza sanitară

Una din marile probleme pe timpul stării de urgență era cea a testelor, s-a testat foarte putin. Faptul că s-au relaxat măsurile fără ca autoritățile să știe unde sunt focarele, ne-a adus aici (n.r. la creșterile alarmante din ultimele zile).

Au fost 2 lucruri care nu s-au respectat. În primul rând, măsurile din pandemie trebuiau să se aplice cu respectarea drepturilor fundamentale. Au luat niște măsuri sălbatice care au iritat populația. Al doilea lucru: prin comunicare, autorităţile trebuiau să-şi facă din populație un partener”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

ADVERTISEMENT

Verdict dur: „Vela, Arafat, ministrul Sănătății și premierul trebuie să plece”

Efectele pandemiei nu sunt controlate. Oamenii nu au încredere în actuala conducere. Trebuie altă echipă. Această populație a fost umilită de tratamentul primit.Trebuie să plece Vela, Arafat, ministrul Sănătăţii şi Premierul.

Responsabilitatea operațiunii este a premierului. Arafat a ratat toate operaţiunile de salvare. Decizie de relaxare a fost cea mai mare mizerie. Relaxare fără să știi cele mă mari focare”, a mai spus fostul șef al statului.

ADVERTISEMENT

La fel de categoric este și Victor Ponta, care observă nu doar că poporul și-a pierdut chiar și cea mai mică urmă de încredere în actuala conducere, dar și că în momentul de față situația este complet scăpată de sub control. „Suntem în august şi ei tot sunt nepregătiţi. Bine că sunt pregătiţi de alegeri. Dacă iese rău, cine răspunde?”, întreabă retoric președintele Pro România.

Situaţia a scăpat de sub cotrol. Oamenii nu mai cred in autoritati. Aud de la specialisti lucruri ingrozitoare. Cum poti sa spui acum că nu avem ventilatoare? Au trecut 6 luni de la începerea pandemiei.

ADVERTISEMENT

Mi se pare ca e un haos. In afara de propaganda la televizor nu s-a facut nimic. Am vrut să laud Guvernul ca au crescut numarul de teste. Nu l-au crescut Guvernul, ci clinicile private. Guvernul nu şi-a mărit capacitatea de testare, nici nu a dat măşti”, mai spune fostul premier.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!