News

Raed Arafat anunță o răspândire comunitară a Covid-19 în București: ”Putem avea probleme serioase”. În ce condiții se impun restricții

19.07.2020 | 16:06
Raed Arafat anunță o răspândire comunitară a Covid-19 în București: ”Putem avea probleme serioase”. În ce condiții se impun restricții
Raed Arafat, despre pandemie: ”Nu putem spune că situația este spre bine, dar nu mai avem creștere exponențială”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, anunță că Bucureștiul se confruntă cu o răspândire comunitară a Covid-19.

Medicul avertizează asupra faptului că situația din Capitală, dar și de la nivelul întregii țări, s-ar putea agrava dacă cetățenii nu respectă măsurile de igienă și de distanțare fizică.

ADVERTISEMENT

De asemenea,  Arafat mai dă de înțeles că, local, autoritățile ar putea să revină cu o serie de restricții în perioada următoare, asta dacă pandemia va continua să se intensifice.

Raed Arafat vorbește de o răspândire comunitară a Covid-19 în București

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, afirmă că Bucureștiul se confruntă cu o transmitere comunitară și nu exclude luarea unor măsuri zonale sau locale de restricție, dacă transmiterea se va menține.

ADVERTISEMENT

Duminică, la ultimul raport, Capitala figurează cu 4.360 de cazuri de infectări cu Covid-19, fiind pe primul loc în țară, depășind, începând de sâmbătă, județul Suceava, care a raportat 4.257 de infectări.

”Totul va depinde de noi! Purtăm mască, distanţare, respectăm regulile. Evităm să ajungem într-o situaţie care va fi foarte greu de controlat. Nu facem acest lucru, vom ajunge într-o situaţie care va fi foarte greu de controlat.

Vedem că în ultima perioadă vorbim de cazuri noi care apar 70-80 pe zi. Vorbim de cazuri noi. În Capitală există o răspândire comunitară. Acest lucru nu îl spun eu, îl spun colegii de la INSP

ADVERTISEMENT

Cetăţenii Capitalei trebuie să înţeleagă că dacă nu respectă regulile de distanţare şi dacă nu folosesc masca, aşa cum este recomandat, în orice spaţiu închis când sunt cu alte persoane care nu stau cu ei în casă, vom avea atunci probleme foarte serioase şi vom continua să vedem o răspândire la nivelul Capitalei”, a declarat Raed Arafat la România TV.

Arafat: ”Este posibil să luăm măsuri locale de restricție”

În ceea ce privește posibilitatea carantinării unor zone din țară care se confruntă cu o explozie de cazuri, Raed Arafat a explicat că nu s-a discutat acest lucru, însă ”este posibil ca în urma analizelor să luăm decizii zonale”.

”Deciziile nu se iau de doctorul Arafat, nici de miniştri, nici de premier numai pentru că aşa credem că e bine. Dacă sunt analize care arată că trebuie să fie luate anumite măsuri, atunci aceste analize pot să stea la baza oricăror decizii şi ordine.

ADVERTISEMENT

Noi urmărim zonele care au peste 3 la mie din populaţie. Aici vorbim de localităţile mici, dar trebuie să ne uităm şi la riscuri. Unde se ia acest virus?. Unde nu se respectă reguli?

Dacă vedem că nu merge şi nu este respectată legea, este posibil ca în urma analizelor realizate de specialiştii epidemiologi să ajungem să luăm măsuri zonale sau locale de restricţie. Acest lucru este foarte probabil”, a mai explicat Dr. Arafat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri