News

Încă o moarte suspectă la Spitalul din Galați. O tânără mamă a murit în chinuri

O nouă acuzație de malpraxis la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Apostol Andrei” din Galați. O mamă a murit în chinuri, după ce medicii nu au tratat-o corespunzător.
19.11.2021 | 21:10
Inca o moarte suspecta la Spitalul din Galati O tanara mama a murit in chinuri
Moarte suspecta a unei mame la Spitalul Judetean din Galati. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Spitalul Județean de Urgență din Galați este în centrul unui nou scandal care vizează tot o acuzație de malpraxis. O tânără mamă a murit cu zile și în chinuri, în condiții suspecte, lăsând în urma sa, orfan, un copil de doar trei luni.

Soțul ei face mărturisiri dureroase și acuză medicii de faptul că nu au considerat grav cazul tinerei mame. Femeia și-ar fi pierdut viața din cauza unei crize de fiere.

ADVERTISEMENT

Medicii au decis inițial să o opereze dar s-au răzgândit

Tragedia ar fi avut loc în luna martie a acestui an. La trei luni după nașterea copilului său, Cătălina a început să aibă dureri abdominale și stări de vomă. Drept urmare, a apelat ambulanța.

”Dureri de fiere, stări de vomă. Am sunat la ambulanţă, a venit ambulanta”, a declarat soțul tinerei mame pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Ajunsă la spital, bărbatul își amintește că medicii nu i-au acordat într-atât de multă importanță cazului ei pe cât avea nevoie. După ce ar fi consultat-o superficial, i-au pus diagnosticul de criză de fiere și voiau să o opereze, iar înainte i-au făcut și un test PCR pentru a vedea dacă are sau nu coronavirus.

 ”A aşteptat până seara în urgenţă la 7 jumătate rezultatul PCR. Era pe targă, acuza dureri în zona abdominală”, și-a mai amintit soțul.

ADVERTISEMENT

Rezultatul a fost negativ, aflat după zece ore de așteptare. Ulterior, brusc doctorii s-a răzgândit și au decis să nu o mai opereze pe Cătălina. Au dus-o într-un salon unde i s-a administrat tratament.

Însă, tratamentul se pare că nu-și făcea efectul, iar Cătălina avea dureri groaznice în continuare. Toată noaptea nu s-a simțit bine, în timp ce niciun medic nu o evalua.

ADVERTISEMENT

Ar fi fost dusă la Terapie Intensivă la un moment și cu toate că soțul ar fi insistat să o ducă la o altă unitate medicală, nu i s-a permis.

 ”Nu o mai operăm, o internăm pe salon să-i punem tratament. Am vrut să iau legătura cu ea în timpul nopţii, să văd cum se simte, dar nu am reuşit. Mi s-a spus că este în stare gravă la reanimare.

 Noaptea n-a fost niciun doctor la ea. Nu a fost nimeni. Am ajuns la ATI, mi s-a spus că este în stare gravă.

Mă hotărâsem să o iau, să o duc în altă parte. Dar mi-au spus că nu se poate transporta. Mi-au spus că a făcut stop cardio circulator”, a mai dezvăluit soțul victmei.

Soțul a depus plângere. Reacția autorităților

În final, Cătălina a murit, iar pe certificatul ei de deces apare că avea pancreatită acută și că inima i-a cedat. Familia nu a făcut plângere pe moment, ci mai târziu. Drept urmare, reprezentanții spitalului refuză să comenteze situația, iar poliția nu a dat încă niciun răspuns.

”La poliţie am făcut plângere, nu am primit niciun răspuns”, mai susține bărbatul.

Ministerul Sănătății a luat măsuri față de acest caz

Totuși, Ministerul Sănătății a intervenit și a trimis la spital un corp de control, rezultatele anchetei fiind așteptate și de Colegiul Medicilor. La Parchetul din Galați se mai află un dosar penal de şapte luni, acuzația fiind cea de ucidere din culpă.

”În momentul de faţă, dosarul penal este în lucru şi se fac cercetări în ceea ce priveşte o posibilă culpă medicală.”, a transmis și Parchetul din Galaţi.

Alte tragedii la Spitalul din Galați

Cazul de față nu este singura problemă a spitalului. O studentă la Medicină a murit zilele trecute după două diagnostice greșite, iar la începutul lui noiembrie, un bărbat de 46 de ani, a fost trimis de la un spital la altul timp de cinci zile, până când organismul i-a cedat, fiind diagnosticat cu pneumonie.

ADVERTISEMENT