Sport

FC Copenhaga – Manchester United, întrerupt din cauza unui protest cu steagul Palestinei

Un suporter a oprit meciul FC Copenhaga - Manchester United. Fanul a cerut oprirea războiului din Fâșia Gaza. Incidente grave și la Real Sociedad - Benfica
09.11.2023 | 00:00
FC Copenhaga  Manchester United intrerupt din cauza unui protest cu steagul Palestinei
Un suporter a protestat împotriva războiului din Fâșia Gaza. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Champions League a oferit încă o seară memorabilă, cu meciuri spectaculoase, condimentate din tribune de către suporteri. A fost spectacol total în Danemarca, în Olanda și haos total pe străzile din Spania la Real Sociedad – Benfica Lisabona.

Liga Campionilor, show total. Scenografie impresionată a suporterilor lui FC Copenhaga la meciul cu Manchester

Dacă pe teren Manchester United s-a distanțat la două goluri încă din minutul 28, în tribune suporterii danezi au făcut spectacol total. Ultrașii au creat o coregrafie impresionantă, peluza transformându-se într-o scenă: „Teatrul vostru de coșmaruri” a fost mesajul „vikingilor”.

ADVERTISEMENT

Pe pânză a fost desenați un„diavol roșu” care visează meciul pierdut cu 0-1 de englezi la Copenhaga în urmă cu 17 ani. Ultrașii danezi au aprins zeci de torțe care au creat un impact vizual și mai puternic fanilor.

Totul chiar s-a transformat într-un coșmar pentru United, după ce Marcus Rashford a văzut direct roșu în minutul 42 după un fault dur, în urma intervenției VAR. Pe acest fond, danezii au reușit să reducă din diferență și apoi să egaleze din penalty în minutul 45+9.

ADVERTISEMENT

În prima parte, meciul a fost întrerupt pentru câteva minute după ce un suporter a intrat pe teren cu steag al Palestinei. Acesta a vrut să protesteze astfel împotriva războiului condus de Israel în Fâșia Gaza: „Opriți uciderea copiiilor din Gaza”, „Eliberați Palestina”, „Să fim uniți”, au fost mesajele scrise transmise pe drapel.

Un suporter a protestat împotriva războiului din Fâșia Gaza
Un suporter a protestat împotriva războiului din Fâșia Gaza. Sursă foto: Twitter

Galeria lui Lens, spectacol în Olanda

Ultrașii francezi ai lui Lens au creat a atmosferă absolut incendiară înainte de intrarea pe stadion la meciul cu PSV Eindhoven. Prezenți într-un număr mare, suporterii au aprins zeci de torțe și imaginile au devenit virale pe internet, pe pagina de Facebook Hooligans TV.

ADVERTISEMENT

Ultrașii lui Real Sociedad i-au atacat pe portughezi. S-au împărțit pumni, picioare și s-au aruncat torțe. Mașinile și clădire din jur au avut de suferit. Suporterii lui Benfica au fugit și s-au retras, iar apoi a intervenit poliția spaniolă.

Probleme mari au fost și la Napoli – Union Berlin

Ultrașii lui Union Berlin au făcut prăpăd în centrul orașului Napoli. Aproximativ 300 de germani au distrus mai multe magazine, 11 dintre ei fiind arestați de poliția italiană.

ADVERTISEMENT

Aceștia s-au luat la bătaie cu forțele de ordine, mai mulți ofițeri fiind răniți. Nemții au aruncat cu pietre din pavaj, răngi, bastoane, bâte și torțe în Centrul Vechi al orașului de lângă Vezuviu.

Pe teren, cele două echipe au fost egale, scor 1-1, însă imaginile conflictului dintre ultrașii germani și italieni au pus în umbră partida. Probleme au fost și la Milano, unde un fan al lui PSG a fost înjunghiat și alte două persoane rănite, alături de doi polițiști.

ADVERTISEMENT