Sport

Încă o veste bună pentru sportul românesc! Se construiește un patinoar olimpic după 68 de ani. Când ar putea fi finalizat. Video

România va avea în sfârșit un patinoar olimpic în București, primul construit după 68 de ani, iar proiectul ar putea fi finalizat în 2023
15.09.2022 | 08:07
Inca o veste buna pentru sportul romanesc Se construieste un patinoar olimpic dupa 68 de ani Cand ar putea fi finalizat Video
68 de ani au trecut de la construcția ultimului patinoar olimpic din România. Sursă foto: Primăria Sectorului 4
ADVERTISEMENT

Primăria Sectorului 4 din București a anunțat că au început lucrurile de construcție a noului patinoar olimpic, „Berceni Arena”.

Detalii despre construcția noului patinoar olimpic din București

Șantierul vechiului patinoar Mihai Flamaropol a rămas în paragină și trebuie demolat, deși Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, promitea că pe acel loc vor exista până în 2017 „o sală de sport, un patinoar, o academie de tenis, o sală de atletism, dar şi un complex de nataţie”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, un nou patinoar olimpic va fi construit în sectorul 4, în zona Apărătorii Patriei. Anunțul a fost făcut chiar de către primarul Daniel Băluță: „Știm cât de necesar este un astfel de complex sportiv, mai ales că, la ora actuală, Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are patinoar competițional. Pe terenul unei baze care a aparținut Totul Verde. SA, am început lucrările la fundația noii construcții.


Patinoarul va dispune de tribune, vestiare, cabinete medicale, spații administrative, locuri de parcare și spații de relaxare amenajate în așa fel încât părinții, care își înscriu copiii la activități sportive, să îi poată urmări la antrenamente. Aici, se vor putea organiza și diferite spectacole pe gheață, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari”, a scris edilul pe pagina lui oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Când ar putea fi finalizat proiectul și ce capacitate va avea

Patinoarul „Berceni Arena” ar putea fi gata în decembrie 2023 și va avea o capacitate de 800 de locuri, cu o suprafață de 12.000 de metri pătrați, dintre care 6.500 construiți.

Arena va dispune și o de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de metri pătrați, cu 70 de arbori plantați.

ADVERTISEMENT

Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață a fost și el prezent pe șantier alături de primarul Băluță: „Se fac 10 ani de când nu mai avem patinoar în București … În primăvara viitoare, la congresul Federației Internaționale, voi face tot posibilul să aduc unul dintre campionatele mondiale, aici, la Berceni Arena”, a spus oficialul conform sectorul4news.ro.

Daniel Băluță: „Aici vor crește campionii României!”

„Sectorul 4 devine Capitala Bucureștiului! Cu fiecare proiect pe care îl finalizăm, dovedim că merităm acest “titlu”! Acum, demarăm un alt obiectiv extrem de important pentru București, nu doar pentru familia Sectorului 4. BERCENI ARENA va fi primul patinoar construit în ultimii 70 de ani și singurul existent în București.

ADVERTISEMENT

Aici vor crește campionii României, fie că e vorba de hocheiști sau de patinatori artistici. Vă asigur că vom avea aici, în Sectorul 4, un complex cu care ne vom putea mândri oriunde în lume!”, a mai transmis primarul Sectorului 4.

ADVERTISEMENT