News

Încă un angajat al Penitenciarului Jilava, confirmat pozitiv cu coronavirus. Caz de infectare și la Penitenciaarul Gherla

23.04.2020 | 11:30
Inca un angajat al Penitenciarului Jilava confirmat pozitiv cu coronavirus Caz de infectare si la Penitenciaarul Gherla
Încă un angajat al Penitenciarului Jilava a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, după ce un prim caz se înregistrasse în urmă cu două zile. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Încă un angajat al Penitenciarului Jilava a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, după ce un prim caz se înregistrasse în urmă cu două zile.

Încă un angajat al Penitenciarului Jilava, confirmat pozitiv cu coronavirus

Conform news.ro, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunțat că încă un angajat al închosorii de la Jilava a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, iar spațiile de lucru sunt dezinfectate în acest moment.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 23.04.2020, un al doilea angajat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare îşi exercita atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate”, se arată în comunicatul ANP.

Oficialii Penitenciarelor au precizat că contacţii identificaţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov.

ADVERTISEMENT

Angajatul de la Penitenciarul Gherla îşi desfăşura activitatea în sectorul de deţinere

Referitor la primul caz confirmat în cadrul aceleiaşi unităţi, în data de 21.04.2020, ANP menţionează că, pe lângă testarea specifică a celor 33 de cadre identificate contacţi, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a comunicat posibilitatea efectuării de teste inclusiv în rândul deţinuţilor contacţi.

În urma verificărilor s-a stabilit că acest prim angajat a intrat în contact în perioada anterioară ultimei prezentări în serviciu cu un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate.

ADVERTISEMENT

ANP a mai anunțat un prim caz de infectare cu coronavirus la Penitenciarul Gherla și informează că angajatul îşi desfăşura activitatea în sectorul de deţinere.

”În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacţilor, teste specifice urmând a fi aplicate conform indicaţiilor Direcţiei de Sănătate Publică Cluj. Măsurile de scoatere din serviciu şi înlocuire cu personal de rezervă, precum şi cele de dezinfecţie se implementează inclusiv în acest caz”, informează ANP.

ADVERTISEMENT

Aceste cazuri au apărut imediat după ce Administraţia Naţională a Penitenciarelor a informat, sâmbătă, că în sistemul penitenciar nu se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT