News

Încă un caz de variola maimuței în România. Câți pacienți au fost depistați cu această boală

România contabilizează un nou caz de infectare cu variola maimuței, potrivit unui anunț oficial al Ministerului Sănătății. Țara noastră a ajuns la 19 cazuri de infectare, potrivit oficialilor din minister.
19.07.2022 | 10:51
Inca un caz de variola maimutei in Romania Cati pacienti au fost depistati cu aceasta boala
19 cazuri de infectare cu variola maimuței, în România
ADVERTISEMENT

Așadar, țara noastră ajunge la 19 cazuri de infectare, însă persoanele sunt în stare bună și cel mai mare inconvenient, pe lângă boala în sine, e carantina obligatorie care trebuie respectată de toți cei infectați.

România a ajuns la 19 cazuri de infectare cu variola maimuței

”Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 22 de ani din Bucureşti. Starea lui de sănătate este bună şi se află în izolare în spital. Până în prezent, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 19 pacienţi”, a transmis Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Primul caz de variola maimuței din România a fost depistat în 13 iunie, la un bărbat de 26 de ani din București. Bărbatul fusese contact al unei persoane care s-a plimbat prin Europa în zonele unde exista deja boala.

În 14 iunie a fost raportat al doilea caz, un bărbat de 32 de ani, fiind urmat de cazul al treilea, un bărbat de 31 de ani. În 16 iunie autoritățile anunțau că a fost depistat și al patrulea caz, un bărbat de 36 de ani care fusese contact cu primul pacient.

ADVERTISEMENT

După o pauză de cinci zile, în 21 iunie au început să fie raportate și restul cazurilor, iar până la finele lunii iunie erau deja 11 oameni infectați cu această boală. Toți sunt bărbați, potrivit oficialilor din minister.

Luna iulie a mai adus opt alte cazuri, majoritatea fiind bărbați din București, însă există și un caz în Timiș și Cluj. La începutul lunii iulie, OMS anunța un bilanț provizoriu al infectărilor cu variola maimuței, precum și a al deceselor.

ADVERTISEMENT

Aproape 80 de oameni muriseră până în acel moment, iar numărul infectărilor se apropia de 4000. Această cifră poate să crească semnificativ până la finele anului, însă riscul de pandemie e minim.

Majoritatea cazurilor confirmate de laborator (2933/3413; 86%) au fost raportate din Regiunea Europeană a OMS. Cea mai afectată zonă de această boală e Africa, din cauza sistemului medical deficitar.

ADVERTISEMENT

Doar în luna ianuarie, în Congo muriseră 58 de oameni și 1200 erau infectați cu această boală. Între timp, OMS recomandă oamenilor vulnerabili să se vaccineze, însă sexul neprotejat cu parteneri străini, pare să fie modul principal prin care se transmite boala.

ADVERTISEMENT