News

OMS anunță două noi decese cauzate de variola maimuței. Numărul total al morților se apropie de 80

Organizația Mondială a sănătății a anunțat noul bilanț al infectărilor cu variola maimuței, precum și a al deceselor. Aproape 80 de oameni au murit la nivel mondial în 2022.
07.07.2022 | 12:52
OMS anunta doua noi decese cauzate de variola maimutei Numarul total al mortilor se apropie de 80
Variola maimuței face noi victime la nivel mondial. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Așadar, de la începutul anului, până la ultima comunicare a OMS, la nivel mondial au fost înregistrate 3413 cazuri de infectare cu variola maimuței. De asemenea, autoritățile au înregistrat 1 deces și 1310 de cazuri noi față de ultima raportare, din urmă cu șapte zile.

Aproape 80 de persoane au murit de variola maimuței

În cel moment, OMS raportase 2103 de cazuri și un deces. De la începutul anului, autoritățile au raportat aproape 80 de decese la nivel mondial, majoritatea în țări din Africa.

ADVERTISEMENT

Majoritatea cazurilor confirmate de laborator (2933/3413; 86%) au fost raportate din Regiunea Europeană a OMS. Alte regiuni care raportează cazuri includ: Regiunea Africană (73/3413, 2%), Regiunea Americilor (381/3413, 11%), Regiunea Mediteranei de Est (15/3413, Un deces a fost raportat în Nigeria în al doilea trimestru al anului 2022.

Numărul de cazuri este de așteptat să se schimbe pe măsură ce mai multe informații devin disponibile zilnic și datele sunt verificate în conformitate cu Reglementările Internaționale de Sănătate (2005) (IHR 2005). În luna mai, autoritățile din Congo confirmau 1.200 de cazuri de infecție cu această boală și 58 de decese.

ADVERTISEMENT

OMS va continua să monitorizeze îndeaproape situația și să sprijine coordonarea internațională și schimbul de informații cu statele membre și partenerii săi, potrivit unui comunicat oficial.

Secvențierea genomică a acidului dezoxiribonucleic (ADN) viral al virusului variolei maimuțelor găsit în focarul actual este în curs de desfășurare, acolo unde este disponibil. Datele preliminare din testele de reacție în lanț a polimerazei (PCR) indică faptul că genele virusului variolei maimuței detectate aparțin cladei Africii de Vest.

ADVERTISEMENT

În 2003, SUA s-a confruntat cu o epidemie de variola maimuței, 72 de oameni fiind infectați cu această boală în acel moment. Nimeni nu a murit, spre deosebire de victimele din Africa, continent unde asistența medicală e de proastă calitate.

Autoritățile au declarat că omenirea nu are motive de îngrijorare, pentru că această epidemie nu se poate transforma într-o pandemie.

ADVERTISEMENT