News

Încă un deces în prima linie împotriva Covid-19, la spitalul din Buzău

11.11.2020 | 13:53
Inca un deces in prima linie impotriva Covid19 la spitalul din Buzau
ADVERTISEMENT

Un nou deces, produs de infecția cu SARS-COV-2, a avut loc în sistemul medical din România. Un angajat al Spitalului Județean de Urgență din Buzău și-a pierdut viața la 43 de ani. Bărbatul era maseur la secția de Neurologie.

Laurențiu Gabriel Gabora a ajuns la Terapie Intensivă după ce boala i s-a agravat, iar plămânii acestuia au fost afectați în măsură de 90%. Medicii au făcut tot ce au putut pentru a-i salva viața, dar bărbatul a cedat în fața virusului.

ADVERTISEMENT

Atât reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Buzău, cât și cei ai Sanitas din acest județ au transmis această informație pe paginile oficiale și și-au exprimat condoleanțele.

Un nou deces în sistemul medical românesc

Site-ul Spitalului Județean din Buzău a distribuit un necrolog prin care anunță moartea bărbatului. „Regretăm nespus dispariția fulgerătoare a colegului nostru, Laurențiu Gabriel Gabora, în vârstă de 43 de ani. Corpul medical a depus toate eforturile pentru a-l salva, însă, din păcate, Gabriel a pierdut lupta cu viaţa.

ADVERTISEMENT

A lucrat ca maseur pe secţia Neurologie din anul 2013. Un om sufletist, un coleg respectuos care îşi îndeplinea cu responsabilitate sarcinile de serviciu.

Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos. Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!” este mesajul transmis de reprezentanții instituției.

ADVERTISEMENT

Vestea cea tristă este confirmată și de Sanitas Buzău pe contul de Facebook. Deasemenea, aceștia au transmis condoleanțe, dar au și blamat modul în care se prezintă sistemul medical.

„Ieri, 10.11.2020, încă un nume s-a adăugat pe lista cadrelor medicale răpuse de acest virus nemilos dar și de indolența și nepăsarea guvernanților noștri…

ADVERTISEMENT

Cu imensă tristețe, aducem un ultim omagiu, colegului nostru Laurențiu Gabriel Gabora, maseur al secției Neurologie, un coleg bun, cu suflet mare, om blând și muncitor, plecat mult prea devreme către o lume mai bună, poate… Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l ierte!”, este anunțul de lor de pe rețeaua de socializare.

Sindicaliștii din Sănătate continuă să protesteze pentru a li se acorda măsuri de protecție sporită, o remunerație corectă, egalitate de șanse și participarea în luarea deciziilor. „Sistemul medical din țara noastră este pus la grea încercare în această perioadă iar numărul cazurilor de COVID-19 în rândul personalului medical crește tot mai mult, de la o zi la alta”, au scris ei pe Facebook, cerând, în plus, testarea periodică a întregului personal medical.

ADVERTISEMENT