News

Încă un deces suspect în Rusia. Un fost general, care l-a criticat pe Putin, a fost găsit mort în pat, alături de soție

Un fost general rus a fost găsit mort în condiții suspecte, alături de soție. În trecut, acesta l-a criticat pe liderul de la Kremlin.
16.11.2023 | 17:02
Inca un deces suspect in Rusia Un fost general care la criticat pe Putin a fost gasit mort in pat alaturi de sotie
Încă un deces suspect în Rusia. Colaj Fanatik/ Foto Hepta/ Kyivpost
ADVERTISEMENT

Încă un deces suspect în Rusia, acolo unde un fost general a fost găsit mort în pat, alături de soția sa. Este vorba despre comandantul Vladimir Sviridov, care și-a atras antipatia președintelui Vladimir Putin, după o serie de critici.

Încă un deces suspect în Rusia

Fostul general-locotenent Sviridov, în vârstă de 68 de ani, a ajuns în atenția publică după ce a denunțat slaba pregătire a piloților ruși. Acesta a sugerat că în timpul mandatelor președinților aflați la putere înaintea lui Putin, situația era mai bună.

ADVERTISEMENT

El a fost găsit mort, alături de soția lui, în pat, în casa lor din satul Adzhievsky din regiunea Stavropol. Cadavrele au fost descoperite pe 15 noiembrie. Însă, cercetările arată că decesele au avut loc cu circa o săptămână înainte să fie găsiți.

Conform rapoartelor, pe trupurile celor doi nu au fost observate urme de violență și nu au fost găsite substanțe toxice în sânge. Cauza deceselor este necunoscută, până la acest moment, potrivit Kyiv Post. Presa din Rusia încă nu a transmis informații cu privire la acest eveniment nefericit.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Vladimir Sviridov despre Putin

Criticile privindu-l pe Vladimir Putin au fost făcute în perioada în care Sviridov a fost comandantul Armatei a 6-a a Forțelor Aeriene și Apărării Aeriene a Rusiei. Vorbim de intervalul 2005 – 2009, aflându-se la comandă inclusiv în timpul în care Moscova a invadat Georgia, în 2008.

„Un pilot trebuie să aibă aproximativ 100 de ore de zbor pe an pentru a fi pregătit de luptă. Dar nu se întâmplă așa. Timpul mediu de zbor în armată este în prezent de 25-30 de ore”, spunea Sviridov, într-un interviu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el preciza că autoritățile se aflau în situația în care erau nevoite să numească ofițeri nepregătiți, deoarece nu existau alții mai buni. Îi numea pe aceștia „piloți de mâna a treia”.

Amintim că în februarie 2023, un alt general a murit în mod suspect. Vladimir Makarov a fost găsit împușcat în casa lui de lângă Moscova, după ce a fost demis de liderul de la Kremlin. În acest caz s-a vorbit despre o presupusă sinucidere.

ADVERTISEMENT

De altfel, de la începutul războiului izbucnit în Ucraina, mai mulți afaceriști ruși au murit în mod subit. Ultimul deces a fost al președintelui Lukoil, Vladimir Nekrasov, în luna octombrie a acestui an.

 

 

 

ADVERTISEMENT